Zdraví

Odřená vnitřní stehna trápí především ženy s plnými tvary. Co doopravdy zabírá?

Zbavte se nepříjemného letního problému

autor

Tereza Hromádková

24. června 2022

 
FOTO / Unsplash
Upocená a bolestivě podrážděná stehna trápí v létě mnoho žen. Ale to máte kvůli svým tvarům přestat nosit sukně? Určitě ne. Pokud jste si vědoma, že se vás tento problém týká, nic neriskujte a postavte se mu čelem. Vyhnete se tak bolestivým stavům, díky kterým budete muset odložit sukni na pár dní daleko do šatníku.
Reklama

Proti odřeným stehnům, která bolí, pálí a znemožňují nošení sukní, šatů a volných šortek, je potřeba bojovat předem. Skvěle funguje potřít si stehna před odchodem z domova měsíčkovou mastí nebo olejem a nezapomenout se namazat ještě dvakrát či třikrát denně. Vhodný může být ale i přípravek s příměsí aloe vera, vazelína či lubrikační gel a dětský pudr. Stehna se pak neodírají, jelikož po sobě při chůzi hezky kloužou.

Deodorant

Výborně funguje i tuhý deodorant, který stejně jako v podpaží zabrání nežádoucímu pocení, které je často důvodem nepříjemného tření, které vede k silnému podráždění pokožky. Nepříjemná záležitost může končit až zarudlou pokožkou, která je silně bolestivá a v nejhorším případě se objevují i strupy. Deodorant zabrání pocení a stehna po sobě budou hezky klouzat. Je však potřeba aplikovat ho vícekrát denně.

Vložky na stehna (neviditelné)

Na zahraničních trzích se rovněž prodávají i neviditelné (většinou silikonové) náplasti, které se nalepí na vnitřní stehna a zabraňují nechtěnému a často bolestivému tření. Jsou velmi vhodné pro sportovce, ale i ženy, které rády nosí sukně a zároveň disponují plnějšími křivkami. Jednoduše se nalepí a po použití snadno slepí a vyhodí do odpadkového koše. Stehenní náplasti jsou vyrobeny z měkkého a pohodlného materiálu s vysokou elasticitou, která je šetrná k pokožce, nedráždí a při použití pokožku nepoškozuje.

Tuhý krém

K dispozici jsou i tuhé krémy, které jsou vysoce odolné a zabraňují tření. Slouží tak k ochraně kůže před nežádoucím podrážděním, a to jak během sportu, tak při výše zmiňovaných problémech. Cesta do práce či procházka v krásných nových šatech se pak obejde bez skučení bolestí a nepříjemných pocitů, že vy šaty mít prostě nemůžete. Tuhý krém zabrání přehřívání a podráždění pokožky a je vodě a potu odolný. Nesmí se však aplikovat na pokožku, která již podrážděná je. 

Jedlá soda

Na co všechno nepomůže jedlá soda. Nepokládáte si někdy podobnou otázku? Jenže ona je opravdu všestranná. Dopřejte si večer koupel s trochou jedlé sody a vaše stehna, ale i podkolení jamky či chodidla zůstanou v suchu.

Sprchujte se často

Máte-li v práci možnost, dopřejte si klidně dvakrát za den osvěžující sprchu, abyste ze stehen omyly pot, který díky obsažené soli pokožku v místě oděru silně dráždí. Jestliže možnost sprchy nemáte (jako většina lidí), můžete se na toaletě alespoň omýt v oblasti vnitřních stehen žínkou a nikdo si ničeho nevšimne.

Vhodné oblečení

Celý problém můžete vyřešit velice snadno, a to doplněním šatů o další spodní vrstvu, kterou ovšem nikdo neuvidí, ale vy se budete cítit pohodlně. Stačí vám k tomu dvoje krátké legíny nad kolena - jedny béžové a jedny černé. Volte je pak podle barvy šatů a vaše stehna budou v suchu.

Zdroj: Autorský článek

Další zajímavé články