Kultura a styl

Nejdivočejší trendy obočí roku 2022: Péřové, copánkové i květinové vede

Trendy v obočí se vymykají kontrole

autor

Tereza Hromádková

16. září 2022

 
FOTO / Depositphotos
Pokud budeme brát obličej jako obraz naší duše, pak obočí tvoří jeho dokonalý rám. Podívejte se na nejnovější typy úpravy obočí a udržujte krok s aktuálními trendy. Některé působí přirozeně, jiné z vás udělají výstřední bytost. Je jen na vás, kým se cítíte být.
Reklama

Mít dokonale upravené obočí je pro každou ženu velice důležité, jelikož si ho každý všimne na první pohled. Proto je důležité se o něj pravidelně starat, zajímat se o trendy a dát mu takový tvar, který jde k vašemu obličeji nejlépe. A pokud chcete být trochu výstřední a nerada se ztrácíte v davu, vyzkoušejte nové trendy, se kterými rozhodně nezůstanete sedět v koutě.

Květinové obočí

Přirozené obočí je sice stále hlavním trendem a čím hustší, tím lepší, ovšem do popředí se poslední dobou dostávají také ozdoby, které vaše obočí ozvláštní. Jednou z nich jsou například nalepovací květiny. Obočí si upravte tak, jak jste zvyklé a ve finální pozici ho zafixujte fixátorem obočí. Pak už jen připevněte nalepovací květiny a můžete vyrazit.

Péřové obočí

Obočí, které se po vyčesání podobá peříčku, má nakročeno stát se novým trendem v úpravě obočí v několika následujících letech. Obočí vyčešte kartáčkem směrem vzhůru a zafixujte fixátorem obočí nebo kartáčkem s mýdlovou vodou. Poté si představte pomyslný podélný střed obočí a od této linie sčešte obočí tentokrát směrem dolů. Uprostřed se vytvoří linka, ze které půjde obočí jednou nahoru a podruhé dolů - stejně, jako peříčko. Na jednodušší verzi se můžete podívat ve videu:

Vyholit a nalepit

Jednorázové nalepovací obočí je poslední dobou dostupné v každé drogerii a prodejně s kosmetickými potřebami. Jedná se vlastně o dočasné nalepovací tetování, které lze bez problému smýt odličovacími přípravky. Je tudíž alternativou tetování obočí zvaného microblading. Stačí si jen vybrat takové, které tvaru vašeho obličeje sedí nejlépe. Pak už si obočí klidně můžete oholit a nalepit takové, o které se nemusíte starat. Můžete je ale zrovna tak nalepit na vaše stávající obočí.

Pletené obočí

Dalším trochu výstředním trendem je obočí ve tvaru copu. Na obočí vám buď ve specializovaných salonech napletou umělé (nebo i přírodní) vlasy, které následně zapletou do copu, nebo zastřihnou. Zrovna tak však můžete efekt copu na obočí namalovat nebo nalepit pomocí samolepicího obočí.

Barevné obočí

Také cítíte, jak se móda pomalu vrací k zlatým "osmdesátkám"? Mnozí ji totiž označují za módu nevkusu a bláznovství, jelikož se oblékalo téměř vše, co často ani nešlo k sobě. V módě letěly flitry, zářivé barvy, lesk a masivní přívěsky. Něco vám to říká? Ano, to je přesně to, o čem mluvíme v souvislosti s obočím. Do popředí se čím dál tím víc dostává i barvené obočí, metalické obočí či obočí poseté flitry.

Zdroj: Autorský článek, další zdroje: cs.achadinha.net, thebrowfixx.com.

Další zajímavé články