Kultura a styl

Jak úspěšně zvládnout konflikt s jednotlivými znameními: Na Střelce nekřičte, Panny neobviňujte

Řešení konfliktů podle jednotlivých znamení

autor

Jitka Wolfová

07. října 2022

 
FOTO / Pexels
Ať už mluvíme o osobním či profesním životě, konflikt je něco, čemu se většinou nevyhnete. A stejně jako může astrologické znamení vypovídat o vašich osobnostních rysech, může mít vliv i na to, jakým způsobem řešíte konflikty. Pojďte se naučit, jak komunikovat s jednotlivými znameními zvěrokruhu.
Reklama

Mezilidský konflikt není ničím příjemným, ale z dlouhodobého hlediska se mu v životě bohužel jen stěží vyhnete. O to horší celá situace může být, když nevíte, jak s daným člověkem ve chvíli nestandardní krizové situace komunikovat. Na to, jak se daný člověk v nepříjemné debatě projevuje, má obrovský vliv jeho osobnost, temperament, ale také znamení zvěrokruhu. A když budete vědět, na které znamení platí jaké chování, leccos vám to ulehčí. O svých zkušenostech s jednotlivými znameními vypráví astroložka a sociální pracovnice Monisha Holmes.

Beran

I přesto, že je Beran ohnivým znamením, občas pro něj nemusí být lehké konflikt a případný problém vůbec odhalit. Z toho může plynout i chování, které si ostatní mohou vyložit jako nezájem řešit daný problém a nehledat vhodné řešení. I z tohoto důvodu je lepší vždy hned v počátku narovinu říci, že tento problém existuje a že je pro vás důležité se jej pokusit společně vyřešit. Beranům zkrátka musíte dát jasně najevo, že vyřešení problému je pro vás důležité. "Berani ne vždy chápou, proč se na ně někdo s určitým problémem vůbec obrací. Proto jako první věc při řešení konfliktu vždy Berany uvědomte a vysvětlete jim, proč je pro vás, ale i pro ně samotné, rozřešení konfliktu důležité," radí astroložka Monisha Holmes.

Býk

Býci jsou tvrdohlaví zástupci zemského znamení, kteří jen velice neradi mění svůj názor a pohled na danou věc. Nejprve se proto nalaďte na jeho vlnu a ukažte mu, že jeho názory chápete, že máte touhu konflikt vyřešit k všestranné spokojenosti a že vás zajímá jeho pohled na daný problém. Lépe pak pochopí váš pohled a názor a bude snazší s ním konflikt řešit.

Blíženci

Blíženci jsou typičtí zástupci jedinců, kteří v konfliktu velice rádi přemýšlejí nahlas. Všichni, kteří s nimi přijdou do konfliktu, se proto musí obrnit trpělivostí, než si Blíženci nechají všechno projít hlavou a ujasní si všechna stanoviska. Blíženci mnohem lépe komunikují s blízkou osobou, proto se při konfliktu snažte navázat se svým protějškem přátelské vztahy a ukažte mu, že vám může věřit. Jakmile se však pustíte do konfliktu, nečekejte, že jej brzy vyřešíte. Blíženci potřebují nějaký čas, než se vyjádří.

Rak

Konflikt a boj do povahy přátelských rodinných Raků vůbec nepatří. Proto udělají vše proto, aby se případné hádce co nejlépe úplně vyhnuli. Raci jsou rádi součástí skupiny o jejíž členy s láskou pečují. Pokud se s nimi dostanete do konfliktu, velice pečlivě važte svá slova. Ukažte Rakům, že vám na nich záleží, že vaše přátelství trvá a že pro vás daná situace není zátěží. A hlavně, že oni sami pro vás nejsou zátěží.

Lev

V živočišné říši je lev králem zvířat, který vládne všem a případné konflikty řeší svými drápy a mocnými tesáky. Pokud je však řeč o Lvu jakožto znamení zvěrokruhu, velice dlouho přemýšlí, než vyjádří určité stanovisko. Vše si nejprve nechají důkladně projít hlavou a až pak jednají. "Konfliktům se však Lvi snaží i předcházet předvídáním potřeb zúčastněných osob. Když Lev zjistí, že udělal chybu, velice rychle se omluví. Když však narazí na nespravedlivé jednání, umí vystrčit drápky," upozorňuje astroložka.

Panna

Největším problémy Panny je občasná neochota své myšlenky a pohnutky sdílet s ostatními. Mlčenlivost tak může vést k vzrůstání problému a ztěžování řešení konfliktu. Pokud se dostanete do sporu s Pannou, buďte rozumní a zachovejte klidnou hlavu. Pannu nikdy neobviňujte a neoznačujte její chování za podivné či bláznivé. K vyřešení konfliktu s ní totiž budete potřebovat určitou úroveň rovnováhy, která se snadno naruší.

Váhy

Váhy jsou znamením, které nedá dopustit na harmonii ve vztazích. Proto pro ně může být někdy obtížné připustit určitý problém a zapojit se do probíhajícího konfliktu. Raději si své emoce nechají pro sebe a předstírají, že je vše tak, jak má být, aby se konfliktu vyhnuly. Při komunikaci s nimi se proto obrňte trpělivostí, nalaďte se na jejich potřeby a pokuste se vše řešit s klidným tónem.

Štír

Když přijdete do konfliktu se Štírem, je dobré vědět, že se jedná o znamení, jehož zástupci jsou velice vnímavými jedinci a že vás už mají nejspíš přečteného. Díky své vnímavosti a citlivosti už nejspíš budou mít připravenou i odpověď na každou vaši otázku či návrh řešení. Stejně jako Váhy má i Štír rád harmonii, což někdy může znamenat, že vám dá jasně najevo, jak jste mu ublížili.

Střelec

Střelci stejně jako Panny milují svobodu a snaží se vždy bojovat čestně a v rámci zachování slušných vztahů, ať už jsou v nepříjemném konfliktu, či nikoliv. Někdy mohou být kvůli svému chování považování za chladné nebo příliš kruté, ale oni se pouze snaží najít vzájemnou shodu. Aby vás Střelci lépe pochopili a jednání s nimi bylo příjemnější, sdělte jim nejprve, jak se cítíte vy a rozhodně je z ničeho neosočujte a nezvyšujte na ně hlas.

Kozoroh

Kozorozi mohou být kvůli své snížené schopnosti vcítit se do druhých považováni za trochu bezcitné jedince, a to bez ohledu na to, jestli jsou v konfliktu, či nikoliv. Kozorozi jsou orientování především na výsledek, který by měl mít především praktický účel. "Kozorozi dlouho poslouchají, pak dlouho přemýšlí a pak až vám odpoví. Snažte se je proto nepřerušovat, když mluví," upozorňuje astroložka Monisha Holmes.

Vodnář

Jakmile se problém objeví, nečekejte, zda se vyřeší sám a Vodnáře o něm ihned informujte. Později by se totiž mohlo stát, že bude mít problém konflikt odhalit a pochopit jeho účel. Často vás pak může zahrnout otázkami typu: "A proč jsi s tím proboha nepřišel dříve?" Dobrou zprávou pro vás však je, že Vodnáři jsou předurčeni zajímat se o problémy druhých a jejich pohledy na věc, a navíc mají silnou schopnost přiznat svou chybu. Ne vždy si ji však včas uvědomí.

Ryby

Ryby mají někdy velký problém konflikt odhalit a pochopit, proč vůbec vznikl. Je proto někdy nutné jim taktně oznámit, že se vyskytla situace, která vyžaduje jejich účast na řešení. Vysvětlete Rybám, proč je pro vás vyřešení konfliktu důležité a jak moc vám na tom záleží. Ryby bývají silně empatické a brzy se naladí na vaši notu.

Zdroj: Autorský článek, další zdroj: wellandgood.com

Další zajímavé články