Tipy a triky

Nezvyklé a extrémně snadné cukroví, kterým potěšíte všechny děti klidně ještě před Vánocemi

Vánoční mini věnečky si oblíbí nejen děti, ale i vy

autor

Kateřina Korňová

03. prosince 2021

 
FOTO / Pexels
Kdybychom měli počítat, kolikrát se nás do Vánoc děti zeptají, kdy přijde Ježíšek a jestli si mohou dát ještě kousek cukroví, asi by to bylo hodně velké číslo. Pokud vám ale nedělá problém dát dětem něco sladkého, zkuste adventní mini věnečky z kukuřičných lupínků a marshmallows. Budou jednoduše nadšené.
Reklama

Samozřejmě víme, že cukr a bonbony kazí zuby, způsobují nadváhu a vedou se i diskuze o tom, zda cukr může za hyperaktivitu u dětí či nikoliv. Rovněž víme, že cukr je droga, na kterou si lze velmi snadno vypěstovat závislost. Ale také víme, že i když se snažíme zuby nehty něco před dětmi skrývat, stejně si k tomu dříve nebo později cestu najdou. A když se dodržuje pravidlo všeho s mírou nebo dobrého po málu, nemůže ani kousek sladkého čas od času uškodit.

Trvanlivost cukroví je několik týdnů. Zmizí ale během mrknutí oka

Toto cukroví je navíc velmi snadné, rychlé a koneckonců ho můžete připravit i právě s dětmi. Užijete si přitom společnou zábavu, děti si procvičí jemnou motoriku a kdo ví, třeba se výroba adventních věnečků z kukuřičných lupínků stane vaší novou vánoční tradicí.

Budete potřebovat

  • misku neslazených kukuřičných lupínků
  • pytlík marshmallows
  • 60 gramů másla
  • potravinářské barvivo
  • cukrářské zdobení

Připravte si mističky a rozdělte do nich všechny potřebné suroviny. Dětem se tak bude pracovat mnohem lépe a navíc snadněji pochopí, co všechno je při výrobě mini věnečků potřeba a jak se jednotlivé suroviny spojují.

Ve větší misce smíchejte máslo a marshmallows a dejte rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté opatrně přidejte tolik zeleného potravinářského barviva, abyste dosáhli požadovaného odstínu. Pokud pracujete s dětmi, raději jim tento krok nesvěřujte. I pár kapek rozlitého barviva se nepříjemně čistí, natož pak cákance po celé kuchyni.

Jakmile máte směs umíchanou a barvivo krásně rozpuštěné, začněte přisypávat kukuřičné lupínky. Vše důkladně promíchejte vařečkou nebo lžící. Věnečky tvarujte ještě ve chvíli, kdy je směs lehce lepkavá, aby byla tvárná a dobře se na ni přichytilo cukrářské zdobení. Ideální je tvořit hrudky lžící na pečicím papíře a prstem vytvořit tvar věnce.

Po vychladnutí přendejte na servírovací talíř nebo skladujte ve vzduchotěsné dóze.

Zdroj: dinneratthezoo.com, justataste.com.

Další zajímavé články