Tipy a triky

Přemýšlíte, jak na vrásky a povadlou kůži? Na krémy zapomeňte, vsaďte na účinnou metodu, která funguje okamžitě

Nová metoda je určená také pro místa, kde by byla jehla nepříjemná

autor

Kristýna Maxová

13. února 2024

 
FOTO / Se svolením LaserPlastic
Vrásky k životu patří. Velmi jemné a povrchové linie lze vylepšit dobrou péčí o pleť, včetně přísné ochrany před sluncem a používáním přípravků s retinolem, peptidy a antioxidanty. Vývoj vrásek v dnešní době rozhodně můžete zpomalit, ale bohužel ne zcela zastavit.
Reklama

Jednoho dne se vám na obličeji začnou objevovat, ať chceme, nebo ne. V dnešní době ale existuje možnost, která vám v boji proti vráskám pomůže, a to okamžitě a bezbolestně. A dokonce i na problematických místech.

Zatočte s ochablou kůží bez použití jehel

Enerjet 2.0 je minimálně invazivní ošetření, a to bez použití jehel. Využívá přitom kinetické neboli pohybové energie. Do pokožky přístroj dopraví účinnou látku pod vysokým tlakem. Ta je kontrolovaně a rovnoměrně rozprášena v nanočástečkách až do hloubky 6 mm a do plochy o průměru 10 mm.

Na rozdíl od jehly, která vstříkne účinnou látku jen do místa vpichu. Díky tomu lze do kůže dostat i na míru vytvořený koktejl, obohacený třeba o kyselinu hyaluronovou nebo jiné látky. Jaké látky budou pro vás nejlepší, rozhoduje stav kůže a konkrétní problém, který je třeba vyřešit. U ošetření Enerjet 2.0 tím však efekt nekončí. Po ošetření se začne projevovat další účinek této terapie, a to je nová tvorba kolagenu. Ten se ošetřením sám v pokožce aktivuje a kůže se pak postupně vypne. Výsledky dosažené díky samotné injektáži se tedy ještě dál zlepšují po dobu minimálně dvou až tří měsíců.

Jak ošetření probíhá?

Ošetření je jednoduché a ambulantní. Trvá přibližně 30 minut a je téměř bezbolestné. Přístroj aplikuje účinné látky pod vysokým tlakem až do hloubky šesti milimetrů kůže. Ty se pak v ní rovnoměrně v nanočástečkách plošně rozprostřou, podobně jako se rozvíjí lísteček rostlinky. Nová metoda je určená také pro místa, kde by byla jehla nepříjemná (například vrásky na krku, v okolí úst nebo i hluboké vrásky na čele).

V místě aplikace mohou objevit drobné bouličky připomínající komáří štípnutí, někdy doprovázené i začervenáním. Obojí však vymizí v řádu hodin.    

Pro optimální výsledek je pak dobré zákrok v průběhu měsíců zopakovat. Slunce metodě nevadí, takže ošetření lze podstoupit i v létě. Opatrní by ale měli být lidé, kteří mají tenké cévky, a to kvůli následným modřinkám nebo takzvané růžovce v místě zákroku.

„Metoda je velmi oblíbená a používá se k omlazení hrudníku a k celkovému takzvanému kinetickému liftingu obličeje," prozradila primářka kliniky LaserPlastic Marta Moidlová, průkopnice v estetické dermatologii.

„Kromě toho, že umí metoda vypnout ochablou kůži, krásně ji hydratuje a celkově je pokožka výrazně mladší. Účinek je okamžitý, ale ještě postupně zesílí, takže je velmi nenápadný," doplnila doktorka Moidlová. 

Pro koho je ošetření vhodné?

Vhodným kandidátem na ošetření tímto novým přístrojem je každý, kdo chce vylepšit konkrétní místo a chce vidět výsledky hned. Účinek se přitom ještě rozvíjí a výsledek vypadá opravdu přirozeně. Některé ženy a zejména slečny se občas obávají, že nejsou na zákrok ještě dostatečně zralé, přitom hezkou pleť, obličej i dekolt můžeme mít v každém věku.

Kdy je čas podstoupit ošetření?

Když pleť začne uvadat a není už tak svěží jako dřív, je na čase s tím začít něco dělat. Když tvář vypadá stále unavená a nebo se objevují první vrásky je Enerjet 2.0 ideálním pomocníkem. Samozřejmě je dobré mít na paměti, že se jinak pracuje s pokožkou ve čtyřiceti, v padesáti nebo až v šedesáti letech. Prevence je vždy nejlepší, ale výborných výsledků se dá docílit v každém věku.

Zdroj: Laserplastic.cz

Další zajímavé články