Kultura a styl

Některá znamení zvěrokruhu lžou více než jiná. Největší lháři jsou podle hvězd Blíženci, Váhy, Střelci a Ryby

Dejte si pozor, co vám určitá znamení tvrdí

autor

Tereza Hromádková

22. dubna 2022

 
FOTO / Depositphotos
Znamení zvěrokruhu mohou o naší osobnosti, vzhledu a temperamentu napovědět ledacos. Například také ale i to, zda máme sklony k pravdomluvnosti, či nikoliv. Určitým znamením byly do vínku dány i sklony k častému lhaní, a proto byste neměli komunikaci s nimi podceňovat a být více ostražití.
Reklama

Některá znamení zvěrokruhu se ráda vyhýbají očnímu kontaktu, využívají své komunikační schopnosti, a nebo dokonce přímo a nestoudně lžou. Dnes vám přinášíme seznam největších lhářů zvěrokruhu, na které byste si měli dát dobrý pozor.

Blíženci

Jako proměnlivé vzdušné znamení zvěrokruhu jsou Blíženci vynikajícími komunikátory. Což ovšem mohou v případě potřeby často používat i k vymyšlení své vlastní pravdy. Blíženci, jimž vládne Merkur, podvodná planeta zvěrokruhu, se vždy rádi pustí do šťavnaté konverzace, kterou svou schopností komunikace zcela ovládnou. Často však musí pravdu trochu ohýbat, aby dosáhli duševní stimulace, po které touží.

Protože se jedná o proměnlivé znamení, dokážou se Blíženci velmi snadno v konverzaci přizpůsobit a vybruslit i z nejvíce nepříjemného osočování, což jim často brání v tom, aby byli chyceni při lži. Tito jedinci se často mnohem méně zajímají o skutečnou pravdu a více se zabývají tím, jak vymyslet ten nejzajímavější příběh.

Váhy 

Lidé narození ve znamení Vah jsou velmi orientováni na partnerství, ale protože udělají cokoliv, aby se vyhnuli konfrontaci nebo konfliktu, budou se často uchylovat ke lži, aby ušetřili city ostatních nebo zachovali mír. Mohou být ostatními považováni za lháře, ale uvnitř sebe si svou lež Váhy vždy obhájí.

Váhy jsou mistry v zacházení s lidmi přesně tak, jak si přejí, aby se ostatní chovali k nim. Jenže to pro ně někdy znamená říct přesně to, co chtějí druzí slyšet. Tedy klidně i lhát. Jelikož tomuto znamení vládne Venuše, je jejich hlavním cílem sbližovat lidi. Pravda může často bolet, takže jsou ochotni se zcela vyhnout brutální upřímnosti, aby ochránili své blízké. 

Střelec 

Jako proměnlivé ohnivé znamení zvěrokruhu se Střelci zaměřují na celkový obraz, což může často způsobit, že si nevybavují konkrétní detaily. Tento fakt může způsobit, že začnou trochu ohýbat pravdu, aniž by si to vždy uvědomovali.

Když Střelci vyprávějí své příběhy, chtějí mezi lidmi často vyvolat silné reakce a jsou pro to ochotni udělat cokoliv. I si třeba některé věci trochu domyslet nebo je udělat dramatičtějšími, než ve skutečnosti jsou nebo byly. Střelci jsou vynikajícími učiteli, ale někdy se mnohem více zajímají o prožívání svých osobních pravd, než aby přemýšleli nad tím, jaká jsou fakta.

Ryby

Lidé narození ve znamení Ryb jsou jako houby – nasávají energii, která je kolem nich, aniž by pro to museli něco udělat. I když to někdy může fungovat v jejich prospěch, často to může znamenat, že jsou o něco náchylnější k přijímání lží, které potom mohou vydávat za pravdu.

Je neuvěřitelně důležité, aby si lidé narození v Rybách dobře vybírali své zdroje informací, protože mají tendenci být trochu důvěřiví, jelikož předpokládají, že jsou všichni tak upřímní jako oni. I když by lidé ve znamení Ryb nikdy zlomyslně nelhali, mohou někdy ohýbat pravdu tak, aby ušetřili něčí city. Jsou totiž výjimečně empatickým znamením, které nese smutek svých blízkých velmi špatně.

Které znamení zvěrokruhu umí nejlépe lhát?

Rozhodně Blíženci. Dokážou lhát, aniž by do toho zapletli své city, a navíc jsou extrémně schopní řečníci, protože jim vládne Merkur - planeta, která ovládá komunikaci, intelekt a mysl. 

Jak poznáte, že Blíženec lže?

Pokud se hodně smějí nebo tropí více vtipů než obvykle, je pravděpodobné, že vám lžou. Mají tendenci hodně spoléhat na komedii jako na způsob, jak skrýt své lži.

Zdroj: horoscope.com, bustle.com.

Další zajímavé články