Kultura a styl

Znamení zvěrokruhu ovlivňuje váš obličej, tvar těla, nebo třeba i to, jestli máte pihy či ploché nohy

Příslušnost k jednotlivým znamením o nás vypovídá mnohé

autor

Tereza Hromádková

20. dubna 2022

 
FOTO / Unsplash
Vaše ascendentní znamení může identifikovat i určité fyzické vlastnosti, které se jednoznačně projeví na vašem vzhledu. Například ascendent Raka může znamenat postavu ve tvaru srdce a ascendent Berana široká ramena. Pokud jste zvědaví, co vám vaše znamení zvěrokruhu může říct o vašich obličejových rysech a fyzických vlastnostech, začtěte se do našeho článku.
Reklama

Vaše ascendentní znamení pochází z toho, jaké znamení stoupalo na východním obzoru v okamžiku, kdy jste přišli na tento svět. I když je to jeden z nejtěžších znaků k nalezení, protože k jeho odhalení budete potřebovat přesný čas narození, může o vás hodně prozradit, a to včetně toho, jak vypadáte. 

Ascendentní znamení představuje způsob, jakým se jevíte ostatním. To zahrnuje váš fyzický vzhled, vaše způsoby, typ prvního dojmu, kterým na ostatní působíte, ale i vaše celkové vystupování. A protože se ascendentní znamení zabývá vzhledem, znamení, ve kterém je váš ascendent, může ovlivnit vaše fyzické rysy, včetně rysů obličeje a tvaru těla.

Beran 

Obličejové rysy: vzhledem k tomu, že Beran vládne hlavě, mají lidé narození v ascendentu Berana obvykle výrazné rysy obličeje. Často ovšem vypadají mnohem mladší, než ve skutečnosti jsou. Beran má obvykle silný nos, zářivý úsměv a jiskřivé oči. Často mají také zrzavé vlasy a inklinují k pihám.

Tvar těla: často mají široká ramena a štíhlé boky na svalnaté postavě. I když nemají sklony k posilování, často působí hbitě nebo mají přirozeně atletickou postavu.

Jiné fyzické vlastnosti: vzhledem k tomu, že jsou ascendenti Berana obvykle náchylní k nehodám, mohou mít po celém těle několik zajímavých jizev od zranění nebo jiných nehod.

Býk 

Obličejové rysy: býci mají obvykle velké kulaté oči a malé uši. Jejich vlasy a oči bývají tmavé a mají často přirozeně kudrnaté vlasy. Býci jsou obvykle velmi atraktivní se symetrickými a příjemnými rysy obličeje.

Tvar těla: mají často výrazný krk, díky kterému vynikají. Může být ale jak velmi jemný, tak velmi široký a výrazný. Obvykle mají robustní svalnatou postavu.

Jiné fyzické vlastnosti: protože ascendentům Berana vládne krk a hlasivky, mají často odlišný hlas nebo způsob mluvy, který je odlišuje.

Blíženci 

Obličejové rysy: první věcí, které si u ascendentu Blíženců všimnete, jsou jejich ústa, protože se neustále pohybují. Jejich tvář je otevřená kniha – mimořádně snadno čitelná. Mají jasné oči, jemné rysy a přátelský úsměv, který každého naláká.

Tvar těla: ascendenti Blíženců jsou často velmi vysocí s pružnými těly. Mají také velmi půvabné paže a ruce, kterých si lidé všimnou na první pohled.

Jiné fyzické vlastnosti: protože mají ascendenti Blíženců hodně nervózní energie, můžete je často vidět, jak se zvedají, třesou nohama, poklepávají rukama, nebo se neustále jinak pohybují, aby spálili alespoň část této energie.

Rak

Obličejové rysy: ascendenti Raka jsou proslulí svým kulatým obličejem, kterým vládnou jako úplněk noční obloze. Obvykle mají měkké rysy, vysoké lícní kosti a velmi výrazné tváře. Už na první pohled jim budete plně důvěřovat.

Tvar těla: spolu s kulatým obličejem mají ascendenti Raka obvykle plnější postavy ve tvaru srdce. Raci mají často široký hrudník a jejich ruce a nohy bývají delší než trup.

Jiné fyzické vlastnosti: jelikož pro Raky obecně platí silné tíhnutí k domovu a rodině, mnoho ascendentů Raka se často velmi podobá svým rodičům - zejména pak matce. Někdy až do té míry, že jsou v určitém věku téměř k nerozeznání.

Lev 

Obličejové rysy: první věc, které si všimnete na ascendentu Lva, jsou vlasy. Stejně jako skutečný lev mají tito lidé vždy bujnou hřívu, která je odlišuje od ostatních. Jejich vlasy jsou obvykle plné a husté a spočívají na dobře tvarovaném obličeji. Mají také pěkné zuby, které ladí s jejich oslnivým úsměvem.

Tvar těla: těla ascendentů Lva se obvykle královsky pohybují se svými silnými a širokými rameny, dlouhou chůzí a jsou obvykle poměrně vysoká, tyčící se nad ostatními.

Jiné fyzické vlastnosti: ascendenti Lva mají často zlatavý podtón kůže a úsměv, který rozzáří celou místnost.

Panna

Obličejové rysy: ascendenti v Panně mají typicky jemné rysy, a to včetně jemného nosu, křivých rtů a jasných zářivých očí na oválném obličeji.

Tvar těla: někteří mohou mylně považovat ascendenty v Panně za křehké s jejich malou postavou a průměrnou výškou, ale ve skutečnosti jsou docela silní a mají silné svaly. Zvláště pokud jde o Pannu, která si hlídá zdraví.

Jiné fyzické vlastnosti: ascendenti v Panně snadno začervenají. A to ne kvůli přehnanému sportování, ale protože jsou na veřejnosti neradi vyzdvihování.

Váhy 

Obličejové rysy: ascendenti Vah, kterým vládne Venuše, jsou obvykle obdařeni atraktivními rysy, a to včetně dobré pleti, našpulených rtů, definovaných nosů a srdcovitých nebo oválných tváří. Obvykle mají také ve tvářích důlky.

Tvar těla: stejně jako jejich tváře jsou i těla ascendentů Vah symetrická s typickými křivkami a plnou postavou, která lahodí oku.

Jiné fyzické vlastnosti: ascendenti Vah mají přirozené kouzlo, které se projevuje na jejich vzhledu. Ostatní lidi obvykle velmi přitahují a někdy se z nich dokonce nedají odtrhnout oči. 

Štír

Obličejové rysy: první věcí, které si na ascendentech Štíra nejvíce všimnete, jsou jejich oči. Bez ohledu na barvu nebo tvar jsou jejich oči vždy pronikavé až hypnotické. Mají také ostré rysy, výrazné lícní kosti, tmavé obočí a našpulené rty.

Tvar těla: ascendenti Štíra mají silnou postavu navzdory jejich často nízké nebo statné postavě. Jsou robustní a mívají silná ramena.

Jiné fyzické vlastnosti: ascendenti Štíra mívají velmi vážné vystupování a mají přirozenou pokerovou tvář. I když jsou velmi šťastní, může být pro ostatní velmi těžké to pochopit, protože své pocity v tváři neprojevují doplňujícími gesty, které bychom při pocitu štěstí čekali.

Střelec 

Obličejové rysy: ascendenti Střelce mívají velmi otevřené tváře s širokými čely a veselým výrazem. Jejich oči jsou velmi výrazné a vždy se dívají zvědavě. Jejich ústa jsou jasně definována a často se usmívají.

Tvar těla: ascendenti Střelce mají často atletickou postavu s dlouhými pažemi a nohama, které jsou silné a zpevněné i s minimální námahou. Mají také spoustu neklidné energie, která způsobuje, že se neustále pohybují.

Jiné fyzické vlastnosti: ascendenti Střelce často široce gestikulují rukama a při mluvení používají i další výrazná gesta, aby dostatečně jasně vyjádřili svůj názor. 

Kozoroh 

Obličejové rysy: ascendenti Kozoroha obvykle vypadají starší, než ve skutečnosti jsou. Už v dětství vypadali a chovali se jako malí dospělí se svými vážnými výrazy a hluboko posazenýma očima. Často mají skvělé zuby, silné nosy a rovné vlasy.

Tvar těla: ascendenti Kozoroha jsou často průměrné výšky a bývají velmi kostnatí. Mívají ostré lokty, výraznou vyčnívající klíční kost a kyčelní kosti, které jsou jejich jasným znakem.

Jiné fyzické vlastnosti: vzhledem k tomu, že jsou ascendenti Kozoroha extrémně zdatní na ruční práce, mívají sklony ke kožním problémům souvisejícím se stresem, a to včetně akné, vyrážek a ekzémů.

Vodnář

Obličejové rysy: ascendenti Vodnáře mají obvykle velmi jedinečné rysy obličeje, díky čemuž jsou skutečně nepřehlédnutelní. Obvykle mají vysoká široká čela, poloúsměvné rty a zvídavé oči.

Tvar těla: ascendenti Vodnáře jsou obvykle velmi vysocí a mívají dlouhý trup, široká ramena, boky a silné nohy.

Jiné fyzické vlastnosti: vzhledem ke své jedinečné povaze se mohou ascendenti Vodnáře zdát často trochu neohrabaní. Zejména v oblasti pohybu, který může dokonce působit až nesouvisle. 

Ryby 

Obličejové rysy: ascendenti Ryb mají typický zasněný výraz. Mívají i měkké kulaté tváře a jejich oči obvykle hledí stranou. Mají jen velmi jemné vrásky, smyslné rty a velké oči.

Tvar těla: ascendenti Ryb jsou obvykle kratší než průměrná populace a mívají hruškovitý tvar těla. Jejich výrazným rysem bývají malá chodidla. Mají také půvabná těla, která často využívají k tanci.

Jiné fyzické vlastnosti: Ryby vládnou nohám, proto mívají ascendenti Ryb často dobře tvarovaná chodidla bez ortopedických vad, která jsou silná, ale zároveň vypadají jemně a upraveně.

Zdroj: horoscope.com, wellandgood.com.

Další zajímavé články