Kultura a styl

Velký horoskop na poslední dubnový týden: Zatmění slunce na jeho konci přinese nečekané změny. Nejvíce to pocítí Štíři, Kozorozi a Raci

Co si pro vás hvězdy připravily tento týden?

autor

Tereza Hromádková

25. dubna 2022

 
FOTO / Unsplash
Tento týden do jisté míry ovlivní planeta temnoty, převratů a znovuzrození Pluto. Měli byste to brát jako čas k zamyšlení nad sebou samými. V pátek večer však vstoupí komunikační planeta Merkur do svého domovského znamení Blíženců, čímž aktivuje vaši zvědavost a smysl pro zábavu. A konečně sobotní odpoledne přinese částečné a první letošní zatmění Slunce, což má tendenci přinést nečekané, možná i nechtěné, ale nezbytné změny.
Reklama

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Obvykle si velmi dobře uvědomujete, že co si sami neuděláte, to nemáte. Že podmínky, ve kterých pracujete nebo žijete, se samy nezlepší a že nezažijete žádné dobrodružství a zábavu, pokud se o to sami nepostaráte. Čekat na to, co se stane, vám nikdy nepřišlo jako chytrá nebo užitečná strategie. Ovšem tento týden by to mohlo výjimečně fungovat. Krásné a dechberoucí změny a zážitky si razí cestu přímo k vám a nejlepším přístupem tento týden je dívat se a čekat, co přijde dál.

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Abyste mohli růst, musíte se obecně přesunout do neznámého prostředí, pokusit se o to, co jste nikdy předtím neudělali, nebo se protáhnout způsoby, kterých jste se obávali, že jsou pro vás nemožné. Ale po dlouhé nebo obtížné cestě se toho lze také hodně naučit, což si uvědomíme ve chvíli, kdy se vrátíme zpět do domova. Tento týden je pro vás týdnem návratu do známého prostředí, do kterého vstoupíte statečnější a silnější, než když jste svou komfortní zónu opouštěli.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Víte lépe než většina ostatních, jak mohou být lidé rozporuplní. Naše osobnosti se skládají z protichůdných rysů, často máme neslučitelná přání a chceme žít více životů najednou. Pro vás se může zdát jako práce na celý život vytvořit ze všech těch rozruchů uvnitř hlavy pořádek, zredukovat a zjednodušit své představy, a to dokud nenajdete společného jmenovatele, jedinou identitu, která vám osobně dává smysl. Ale tento týden není vaším úkolem zaškatulkovat se a brát to jako váš nedostatek. Naopak. Právě teď je nejlepší chvíle přijmout složitost své osobnosti jako dar, který vám umožňuje růst a posouvat se neustále dál.

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Málokdy se rozhodujete pouze na základě svých potřeb, protože značná část vaší mysli je vždy věnována ohledům na lidi kolem vás. V co doufají, co od vás potřebují, co od vás očekávají? Dokážete maximalizovat štěstí všech, ovšem často zapomínáte sami na sebe. Velkým problémem navíc je, že pro vás může být po čase náročné rozeznat rozdíl mezi vaší velkorysostí a instinktem nikoho nezklamat. Tento týden si dovolte zklamat ostatní, ať už je to proto, že jejich očekávání od vás jsou nepřiměřená, nebo proto, že jste nuceni stát si za svým.

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Některá zklamání, ať už profesní nebo osobní, se snadno odrazí na vaší náladě. Uvědomujete si, že každý má někdy smůlu, že i ti nejkrásnější lidé a nepopiratelní géniové někdy v životě čelili odmítnutí. Jenže poté, co se nahromadí příliš mnoho věcí, je normální ztratit perspektivu a začít brát své neúspěchy osobně a myslet si o sobě, že nemáte co nabídnout. Tento týden vám však připomene, že jste jedinečná osoba, která má co nabídnout, že máte výjimečný život a je proč žít.

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Někdy se zdá, že přežití v tomto světě vyžaduje, abyste odložili své velké sny stranou a zaměřili se na schůdnější, i když neinspirativní cíle. Ignorování vaší touhy po lásce nebo uznání nebo po spravedlivé a krásné budoucnosti může být méně bolestivé, než se znovu a znovu pokoušet získat to, co skutečně chcete. Snaha změnit svůj život je vyčerpávající a nejistá záležitost. Proto přijmout realitu (dokonce i neuspokojivou) může být snadnější. Tento týden však touhy, o kterých jste si mysleli, že jste je úspěšně skryli, mohou vyplavat na povrch. Nespokojte se proto s nepříjemnou realitou, protože tento týden máte sílu hledat to, co chcete víc než cokoli jiného.

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Někdy si říkáte, jestli to vlastně není prokletí, být tak silní, jako jste právě vy. Jiní pozorují, jak dobře snášíte zátěž, kolik utrpení a stresu jste schopni vstřebat, a představují si, že je to pro vás přirozené. Vy však mnohem lépe než oni víte, že bez ohledu na to, jak moc jste houževnatí, nemůžete čelit negativním situacím a prožitkům věčně. Navíc začínáte cítit, že byste neměli. Zasloužíte si péči a ochranu stejně jako všichni ostatní, a proto až se budete tento týden procházet a přemýšlet o životě, zkuste se zamyslet nad tím, kdo by vám mohl nabídnout ochranná křídla.

Štír (24. 10. až 22. 11.)

V těchto dnech jste neustále ve střehu, neustále se cítíte, jako by vás někdo kritizoval a zacházel s vámi jinak, než si zasloužíte. Buďte si jisti, že to není jen paranoia. Lidé kolem vás mohou být méně chápaví, konfliktní a vy neustále vážíte vhodná slova, aby nedošlo k nepříjemné hádce. Jenže když trávíte příliš mnoho času v obranné pozici, zmenšuje to vaši představivost, vaši dobrodružnost, vašeho ducha. To neznamená, že musíte bezohledně přizvat konflikty do svého života, ale tento týden si můžete být jisti, že budete za svou odvahu říct, co si myslíte, odměněni.

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Může být pro vás obtížné přijmout, že potřebujete a zasloužíte si odpočinek stejným způsobem, jako to dělají všichni ostatní. Možná si stále říkáte, že díky neustálému pohybu vpřed se cítíte nejvíce naživu, a nebo si jednoduše myslíte, že si nezasloužíte stejné pohodlí jako lidé, které milujete. Ať tak či onak, jste člověk a musíte tu a tam zpomalit. Vaše fyzické možnosti nejsou nekonečné. Tento týden se proto zaměřte na na sebe a dopřejte si dostatek odpočinku. Dobijte si baterky a v pohybu pokračujte později.

Ač to u vás není úplně běžné, začnete tento týden přemýšlet nad tím, že byste měli bedlivě sledovat své emoce. Je potřeba se začít dobře orientovat v tom, co ke komu cítíte a začít svou lásku a náklonnost projevovat jen těm, kteří si to zaslouží. Tento týden také můžete zjistit, že milujete někoho, o kom jste si dříve mysleli, že za to nestojí, nebo by vás ani nenapadlo o něm tímto způsobem přemýšlet.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Pokud jste pesimističtí ohledně svých osobních vyhlídek a zoufáte si ze společné budoucnosti, to poslední, co chcete, jsou další nemilá překvapení. Některé změny mohou být nepříjemné, i když je očekáváte. O to horší to je, když změna přijde nečekaně. Pokud se kolem vás děje všechno špatně a nevidíte ze své situace vůbec žádné východisko, nepropadejte panice. Vesmír si vás najde a nabídne vám nadějné vyhlídky a nové možnosti.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Pokud se věnujete historii, můžete dojít k tomu, že všechno v životě se neustále opakuje dokola. Začnete tudíž věřit tomu, že vlastně nevidíte jen minulost, ale současně i budoucnost, která se nutně musí stát znovu. Představujete si, že to, co se stalo v minulosti, je vlastně jakýmsi scénářem toho, co se bude dít v budoucnosti. Ovšem i když je pravda, že se někdy dějiny opakují, neznamená to, že budoucnost je vytesána do kamene. Tento týden proto budete možná překvapeni, protože je zcela jistě možné, že se vaše současné vztahy budou vyvíjet úplně jinak než ty minulé a že dnešní projekt v práci uspěje přesně tam, kde včerejší selhal.

Zdroj: thecut.com, elle.com/horoscopes.

Další zajímavé články