Vztahy

Nejstabilnější vztahy mívají opačná znamení zvěrokruhu. Patří k nim Rak s Kozorohem i Beran s Váhami

Podívejte se, co si o vašem vztahu myslí hvězdy

autor

Tereza Hromádková

24. dubna 2022

 
FOTO / Pexels
Už jste slyšeli o astrologické polaritě? Ta nám totiž říká, že jsme magneticky přitahováni k lidem opačných znamení zvěrokruhu. Toto spojení je v podstatě vesmírnou verzí přitahování protikladů, ale může být i tajemstvím zdravého dlouhodobého vztahu. Samozřejmě, že vzájemná kompatibilita není jen otázkou shody slunečních znamení, ovšem astrologové často říkají, že lékem na špatné vlastnosti jakéhokoli znamení jsou dobré vlastnosti opačného znamení.
Reklama

To do jisté míry podle wellandgood.com znamená, že když budete znát své opačné znamení zvěrokruhu, můžete například pochopit, proč stále přitahujete lidi narozené v září, proč vám Býci nestojí ani za pohled a proč je vám tak dobře se Střelci. Pojďte se s námi podívat na astrologicky opačná znamení, která mívají nejsilnější vztahy, i když to díky odlišnostem často skřípe.

1. Beran a Váhy

Beran jako nejvýraznější z ohnivých znamení jedná impulzivně, je svéhlavý a je známo, že se pouští do věcí velmi bezhlavě a intenzivně. Váha naopak těží z toho, že si udělá čas na přemýšlení, zváží obě strany příběhu, obě varianty a hledá mezi nimi rovnováhu. Když se tato protikladná znamení zvěrokruhu setkají, jiskra mezi nimi přeskočí téměř okamžitě.

Beran se prezentuje jako velmi sebevědomý jedinec, což Váhy považují za silně atraktivní. I když jsou Váhy sociálním, ale také individuálním znamením, potřebují mít určitý pocit závislosti na svém partnerovi. Když je jejich znamení v rovnováze, může si každý z partnerů chtít dělat i svoje vlastní věci.

Aby jejich vztah fungoval: Beran a Váhy potřebují přijít na to, jak se milovat a dávat si vlastní prostor, náklonnost a respektovat se. Váhy se u Berana potřebují prosadit a naučit se od něj, jak upřednostňovat své vlastní potřeby a touhy. Beran se zase musí naučit projevovat Váhám svůj obdiv.

2. Býk a Štír

Vášeň podtrhuje dynamiku vztahu Býka a Štíra. Protože smyslnost je pro oba prvořadá, nedokážou od sebe dát ruce pryč a jejich energie pevných znamení tvoří téměř mystické (často sexuální) pouto. Býk miluje čistě fyzické potěšení: dobré jídlo, měkké prádlo a kvalitní sex. I pro Štíra je fyzické potěšení transcendentním zážitkem, zejména pak sex. Své pocity prožívají intenzivně, i když ne vždy partnerovi dávají jasně najevo, co cítí.

Aby jejich vztah fungoval: potenciální problém ve hře je v tom, že Štír odmítá prozradit, co se děje za oponou a nechce dělat kompromisy. Aby však tato dynamika fungovala, musí se Býk naučit číst mezi řádky. Naopak Štír může apelovat na Býka, který ocení krásné věci a emocionální bezpečí. I toto může být skutečný mocenský pár, protože Býk i Štír mají silný smysl pro hmotný úspěch.

3. Blíženci a Střelec

Tato protikladná znamení zvěrokruhu sdílejí lásku ke zkoumání a dobrodružství. Zvědavý Blíženec zkoumá intelektuálně, společensky a sexuálně, zatímco energie Střelce vyžaduje uvolněnější a příjemnější druh dobrodružství, který je založen spíš na toulání a cestování. Největší výzvou tohoto páru jsou časté problémy se závazky. I šťastně zadané páry typu Blíženci-Střelec potřebují individuální prostor. Obě znamení touží po svobodě a mohou se začít nudit, pokud se cítí, že jejich vztah stagnuje. Je pro ně důležité najít způsoby, jak udržet společné zájmy a zároveň neupadnout do stereotypu.

Aby jejich vztah fungoval: dynamika obou znamení může být požehnáním i prokletím v závislosti na dalších proměnných ve hře. Střelec se může cítit zaneprázdněný detaily a Blíženec se může cítit jako administrativní asistent ve vztahu, pokud se Střelec o tyto detaily nestará. Pokud dokážou Blíženci a Střelec rozpoznat a pochopit, jak důležitá je pro každého z nich svoboda, mohou být schopni dlouhého a trvalého vztahu.

4. Rak a Kozoroh

Shoda mezi Rakem a Kozorohem signalizuje doslova "mocenský pár", protože tato znamení tvoří dvě poloviny celku, ve kterém se prolínají jejich potřeby stabilního domova a profesionálních úspěchů. Rak chce vybudovat hnízdo pro svou rodinu a potřebuje cítit bezpečí, a to finanční i emocionální. Kozoroh naopak potřebuje mít pocit, že dosahuje svých cílů. Kozoroh má navíc silné ambice a také je schopen zajistit bezpečné prostředí pro sebe a svou rodinu. Kozorozi jsou flexibilní a mají tendenci dosahovat svých cílů pilnou prací.

Aby jejich vztah fungoval: dilema ve vztahu Kozoroha a Raka může nastat ve chvíli, kdy se dělba práce nezdá být spravedlivě rozložena. Rak se může cítit, jako by veškerou práci dělal doma sám, což může vyvolat silnou zášť. Kozoroh v tomto vztahu musí dávat pozor, aby se plně nesoustředil pouze na práci a vlastní nezávislé aktivity a nepovažoval Raka za samozřejmost. Rak se naopak bude muset naučit v tomto duchu prosadit, protože Kozoroh si nemusí všimnout, jestli je Rak ve špatné náladě nebo je rozrušený. Aby tato dynamika prospívala dlouhodobě, bylo by moudré, aby Kozoroh pamatoval na Rakovu citlivost a ujišťoval ho, že mu rozumí, miluje ho a je ochoten pomoci.

5. Lev a Vodnář

Lev a Vodnář jsou stálá znamení, což znamená, že mají velké množství neutuchající trvalé síly. Je mezi nimi pouto, které je v dobrém i zlém těžké přerušit. Pro Lva je  nesmírně důležitá vášeň, pro Vodnáře je důležitá intelektuální stimulace. Obě znamení mají tendenci si vážit svých přátelství a komunity, což je určitě místo, kde mohou zazářit jako pár. Jeden pozoruhodný rozdíl je však v tom, že Lva je třeba uctívat, zatímco Vodnáře je třeba přijímat pro jeho tvůrčího génia.

Aby jejich vztah fungoval: protože mají oba silný a nezávislý smysl pro sebe, potřebují cítit určitou míru svobody. Občas je tudíž nutné odložit své ego stranou a soustředit se na to, aby vše plynulo tak, jak má. Lvi by měli pamatovat na to, že Vodnář potřebuje cítit silné přátelské pouto i ve vztahu a Vodnář si musí uvědomit, že Lev má potřebu být viděn a slyšen.

6. Panna a Ryby

Panna a Ryby mají naprosto odlišné pohledy na svět, ale vševědomost Ryb je pro Panny přínosem, které se nechtějí jen tak něco naučit, ale chtějí se naučit vše a hlavně dobře. Jejich mysl se prolíná s určitou jiskrou a vášní a vzájemně se vyrovnávají. Obě tato znamení jsou velmi nesobecká a jsou ochotná pomáhat ostatním. Jedná se o klidný pár, který žije v láskyplném vztahu, v němž se oba krásně doplňují. Ryby vnesou do vztahu svou fantazii a sny, a naopak Panny nabídnou praktické návrhy a vymyslí konkrétní plán, jak dosáhnout vytyčených cílů.

Aby jejich vztah fungoval: Panny se musí naučit mít se svým partnerem v Rybách trpělivost. S Rybami si navíc Panny velmi rozumí na intelektuální rovině, ovšem v duchovní oblasti už jejich propojení tak silné není. Pokud Panny ve vztahu na Ryby příliš tlačí a chtějí je změnit, Ryby často raději odejdou.

Zdroj: wellandgood.com, cosmopolitan.com.

Další zajímavé články