Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Kombinacím se meze nekladou
Hrajte si s ovocem i mléčnými produkty. Zakysaná smetana, bílý jogurt, tvaroh, mandlové mléko i mléko z ovesných vloček – zkrátka si dopřejte to, na co máte chuť. Do receptů je pak ideální především sezónní ovoce, jako jsou třeba jahody, broskve, maliny nebo borůvky. Uvidíte, že vám tato sladká osvěžující lahůdka přijde v horkých dnech vhod.
Oblíbená jahodová zmrzlina
Ingredience:
- 1 ks zakysané smetany
- 1 ks bílého jogurtu
- 1 kg jahod
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
Jahody očistěte, umyjte a společně s jogurtem přidejte do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nevznikne směs o konzistenci krému. Mezitím si v druhé misce připravte smetanu s cukrem, které rozmícháte dohladka. Nakonec obě směsi dobře promíchejte a dejte zmrazit.
Neobyčejná mátová zmrzlina
Ingredience:
- 80 g cukru
- 300 ml mléka
- 300 ml smetany
- hrst máty
Smícháme cukr s mlékem i mátou a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, ale směs neprošla varem. Podle chuti případně přidejte cukr. Následně nechte vychladnout v lednici a hotovou směs posléze sceďte. Přidejte smetanu a vše rozmixujte. Takto připravenou zmrzlinu vložte do uzavíratelné nádoby určené do mrazáku.