Jídlo

Staňte se králem grilování! Udělejte originální rumovou lahůdku

Povzneste grilování na vyšší úroveň

autor

Tereza Hromádková

15. května 2020

 
FOTO / jumpstory.com
Grilování a posezení na zahradě u grilu patří k létu. Ale chcete-li své grilování povznést na vyšší úroveň, zanechte grilování kupovaných klobásek a suchého kuřecího masa a připravte na grilu vepřová žebra. Nenechte se odradit délkou přípravy, nejedná se o nic složitého.
Reklama

Chcete-li být navíc originální, použijte některý z rumů, kterých je na našich pultech široký výběr. Staňte se legendou a překvapte své přátele něčím originálním.

Budete potřebovat

  • vepřová žebra
  • 2 polévkové lžíce mleté papriky
  • 1 polévková lžíce mletého chilli
  • 1 polévková lžíce mleté hořčice
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 3 polévkové lžíce mořské soli
  • 1 polévková lžíce černého pepře

Postup

1. Vepřová žebra důkladně očistěte.
2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte.
3. Předehřejte troubu na 180 °C.
4. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu

Co budeme potřebovat na marinádu?

  • ½ hrnku hnědého cukru
  • 1 hrnek kečupu
  • ½ hrnku třtinového rumu podle vaší chuti
  • 4 polévkové lžíce worcestrové omáčky
  • 1 polévková lžíce mletého chilli
  • 2-3 stroužky utřeného česneku
  • 3 polévkové lžíce jablečného octa
  • ½ hrnku vody

Postup

1. Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plamenu.
2. Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje.
3. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril
4. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut.
5. Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte. 

Další zajímavé články