Chcete-li být navíc originální, použijte některý z rumů, kterých je na našich pultech široký výběr. Staňte se legendou a překvapte své přátele něčím originálním.
Budete potřebovat
- vepřová žebra
- 2 polévkové lžíce mleté papriky
- 1 polévková lžíce mletého chilli
- 1 polévková lžíce mleté hořčice
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 3 polévkové lžíce mořské soli
- 1 polévková lžíce černého pepře
Postup
1. Vepřová žebra důkladně očistěte.
2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte.
3. Předehřejte troubu na 180 °C.
4. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu
Co budeme potřebovat na marinádu?
- ½ hrnku hnědého cukru
- 1 hrnek kečupu
- ½ hrnku třtinového rumu podle vaší chuti
- 4 polévkové lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce mletého chilli
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- 3 polévkové lžíce jablečného octa
- ½ hrnku vody
Postup
1. Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plamenu.
2. Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje.
3. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril
4. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut.
5. Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte.