Kultura a styl

Podzimní pivní speciál v pražské brasserii Bruxx

Za novinkou stojí R. Vaverka a R. Franěk

autor

Kristýna Maxová

01. října 2021

 
FOTO / Petr Klempa
V těchto dnech se v úvalském pivovaru Libertas připravuje nový pivní speciál, který bude k ochutnání pouze na dvou místech v Praze, a to pouze po dobu jednoho měsíce.
Reklama

Potkali jsme se tak Robertem Vaverkou, který se za restauraci Bruxx podílí na přípravě nového limitovaného speciálu, abychom se dozvěděli, na co se můžeme těšit.

Roberte čím bude tato pivní "limitka" speciální?

Pivo bude ležák dvanáctka ze tří druhů sladů (Kounický, Mnichovský a na barvu Holandský), za studena dochmelovaná. 

Můžete prozradit, pod jakým názvem bude v Bruxx tento speciál na čepu? 

O názvu piva rozhodují naši fanoušci na Facebooku, kde se také dozvíte název.

Kdy a jak dlouho bude na čepu? 

Hosté si jej budou moci objednat od pátku 1. října a budeme jej zde čepovat zhruba měsíc.

Ochutnat lze pouze v Bruxx nebo ještě v některém z podniků v rámci Together? 

Ještě nový speciál plánujeme čepovat v restauraci Sia.

Bude pouze čepované nebo plánujete i stáčení do lahví? 

Neplánujeme stačení do lahví nebo plechovek. Bude pouze na čepu.

Váš podnik je vyhlášení i párování s jídlem. Máte již představu, k jakým pokrmům z vašeho menu bude párován nebo doporučován? 

Bude to plný hořký ležák, tak určitě ke všem hotovým jídlům, ale krásně i k rybě.

Ostatně, kde se zrodil nápad připravovat vlastní speciály z minipivovarů, když již máte standardně v nabídce kolem 60 belgických piv? 

To, že zařadíme malý český pivovar do portfolia, víme od začátku, že si uvaříme vlastní speciál, napadlo mě. Rád se vzdělávám v nových věcech, a tak že tak mám možnost si celý proces projít od základu. Bylo to super!

Proč zrovna úvalský pivovar Libertas, který otevřel teprve před rokem? 

V Bruxxu spolupracuji z mnoha kvalitními minipivovary, Libertas mě však nadchnul svojí třírmutovou 12 a jinými úžasnými pivy, navíc to mám kousek z domova.

Co si vlastně od vyhlášeného sládka Roberta Fraňka ze společné přípravy nového speciálu odnášíte do další praxe? 

Určitě respekt k jeho práci, není to totiž vůbec jednoduché a celý proces v hlavě, který teď můžu předat svým zaměstnancům, když tyto speciály nabízí.

Další zajímavé články