Pití

Tip na rychlou limonádu na hubnutí, bez které se v horkých dnech neobejdete

V jednoduchosti je síla

autor

Marie Slováková

13. dubna 2020

 
FOTO / jumpstory.com
Současné horké letní dny přímo volají po nějakém tom lahodném a osvěžujícím pití. Udělejte si domácí limonádu ze sezónního ovoce. Nejenže osvěží, ale navíc pomáhá snížit vaši hmotnost. Přinášíme pár výborných receptů, které jsou velmi jednoduché a zvládne je opravdu každý.
Reklama
Reklama

Tyto limonády jsou sestaveny tak, aby byly bohaté na antioxidanty, zvyšovaly imunitu a funkci metabolismu a pomáhaly i při hubnutí. V jednoduchosti je krása, proto jsou všechny recepty postaveny na několika základních surovinách.

Mátovo citronová limonáda

  • lístky máty
  • 3 citrony
  • vodu
  • třtinový cukr na dochucení 

Nejprve udělejte ledové mátové kostky. Prostě: pár lístečků máty dejte do každé přihrádky tvořítka na led. Opatrně je zalijte vodou a dejte do mrazáku na několik hodin zamrazit. Do džbánu vymačkejte dva citrony.

Zalijte vodou a kdo bude chtít, přisype trochu třtinového cukru na oslazení. Pak už stačí jen přidat mátové kostky. Poslední citron vám dospělý pomůže oloupat a nakrájet na kolečka. 

Okurková domácí limonáda

  • 1 litr sodovky
  • 1 salátová okurka
  • citron
  • třtinový cukr
  • máta 

Okurku oloupejte, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Do jedné čtvrtiny naplňte sklenici okurkovým pyré, přijdete citronovou šťávu, třtinový cukr a 3 lístky máty, které před tím promněte v ruce, aby pustily aroma. Zalijte ledově vychlazenou sodovkou nebo ještě přidejte led.

Zázvorová limonáda

  • 750 ml sodovky
  • 160 g zázvoru
  • citron nebo limeta
  • třtinový cukr 

Čerstvý zázvor nastrouhejte a zalijte 250 ml horké vody. Nechte alespoň 15 minut vyluhovat. Poté nápoj sceďte a nechte vychladnout. Přilijte ledově vychlazenou sodovku a podle chuti ochuťte citronovou šťávou a třtinovým cukrem. Na závěr vhoďte pár kostek ledu a nalijte do sklenic.

Melounová limonáda

  • meloun vodní
  • citróny (tolik, abyste z nich vymačkali jednu sklenici šťávy)
  • třtinový cukr (můžete vynechat, pokud je meloun dost sladký nebo ho nahradit lístky stévie)
  • vodu 

Vymačkejte šťávu z citronů a rozmixujte meloun. Do džbánu přelijete šťávu z citronů a přidáte asi půl skleničky cukru, který v citronové šťávě rozpustíte mícháním. Přilijete šťávu z melounu, dolijete vodou a kdo chce, může přidat pár kostiček ledu. Na ozdobu můžete do džbánu přihodit i kousky melounu a plátky citronu. 

 
Vstoupit do diskuze
Další zajímavé články
Reklama