Komerční sdělení

5 důvodů, které vás přesvědčí okamžitě spořit

Slušný úrok a místo, kde se peníze jen neválí

autor

redakce

17. listopadu 2022

 
FOTO / Freepik.com
Všude se teď mluví o inflaci a některé zboží podražilo víc, než by nám bylo milé. Máte trošku obavy o svoje finance? Teď je ideální doba na to měsíčně šikovně odložit nějaký ten peníz. Přečtěte si, proč začít spořit.
Reklama

Spořicí účet: Šikovný a jednoduchý

Už jste si s tou myšlenkou v minulosti v hlavě pohrávali. Dát někam peníze, které se budou úročit, jenomže kam? V ideálním případě k nim chcete mít kdykoli přístup a nechcete se upisovat na několik let, než si je budete moct vybrat. Na štěstí pro vás je tu spořicí účet. Produkt starý jako lidstvo samo. Šikovný a jednoduchý způsob, jak peníze bezpečně uložit stranou.

Slušný úrok a místo, kde se peníze jen neválí

Nemá smysl mít peníze na klasickém bankovním účtu, kde není žádné zúročení. Na bankovním účtu byste měli mít peníze, s kterými hospodaříte daný měsíc, a tak říkajíc je na něm protočíte. Zkrátka poplatíte, co je potřeba, nakoupíte, natankujete a přijde další výplata. Spořicí účet má ale pěkné úročení, např. banka MONETA vám teď nabízí úrok 5,3 %.

Na flexibilním spořicím účtu máte své finance kdykoli k dispozici

K penězům máte přístup kdykoli a bez jakýchkoli sankcí. Na rozdíl od jiných typů spoření jako je termínovaný vklad nebo např. životní pojištění a další, kde se upisujete na předem dané období, ze spořicího účtu si můžete peníze odčerpat, kdy jen chcete.

Budete mít rezervu na opravy

Znáte to, čas od času se něco rozbije a samozřejmě v ten nejhorší čas. Nákup nového spotřebiče nebo oprava auta nejsou zrovna levným výdajem a bez rezervy jste nahraní. Když začnete odkládat peníze na spořicí účet a uděláte si z toho pravidlo, pak si poměrně rychle vytvoříte bokem příjemnou sumu, která bude fungovat jako záchranná síť.

Jednou za čas si uděláte radost

Rok se s rokem sešel, žádná pohroma se nekonala a vy máte na spořicím účtu našetřenou pěknou sumu? Tak si z toho vezměte malý kousek a kupte si něco, co vám udělá radost. Však si to jednou za rok můžete dovolit, když jste tak pilně šetřili.

Bezpečně uložené a pojištěné peníze

Jakmile si založíte spořicí účet, vaše peníze jsou v bezpečí. Ze zákona jsou peníze na spořicím účtu pojištěny až do výše 100 000 eur. Máte tak jistotu, že o své peníze nepřijdete. To se například u investic říct nedá. Tam vždy podstupujete riziko, že proděláte a o své peníze přijdete. Tak co, přesvědčili jsme vás, že má spořicí účet smysl?

Další zajímavé články