Komerční sdělení

Hygiena rukou ve třech krocích – vsaďte na ochranné krémy, mýdla a gely na ruce

Pravidelné a důkladné mytí rukou je základ

autor

redakce

02. ledna 2023

 
FOTO / archiv klieta
Ne nadarmo se říká, že čistota je půl zdraví. A obzvláště v této době je třeba dbát na zvýšenou hygienu rukou opravdu pečlivě. Právě proto jsme si pro vás připravili tři jednoduché kroky, jak udržet své ruce čisté, a předejít tak snadno možným infekcím.
Reklama

Věděli jste, že jen méně než 6 % populace si umývá ruce dostatečně důkladně? Tedy déle než 15 sekund a kompletně? Přitom udržet své ruce hygienicky čisté není zase nic tak obtížného. Pokud totiž zrovna nemáte po ruce tekoucí vodu a mýdlo, skvěle vám poslouží i gel na ruce

1. krok – ochranné krémy

Než ráno vyrazíte ven, namažte své čisté a suché ruce ochranným krémem. Jsou to totiž právě ochranné krémy, které pomáhají chránit pokožku při kontaktu s různými nečistotami, dráždivými látkami, a dokonce i UV zářením. Krémy vytváří na pokožce ochrannou vrstvu, jež zabraňuje pronikání látek do dalších vrstev kůže, a umožňuje tak i její snadnější čištění.

2. krok – mýdlo a tekoucí voda

Pravidelné a důkladné mytí rukou je základ. Před jídlem, po jídle, po toaletě, po příchodu domů, po příchodu do práce, po smrkání, po nákupu, po cestě v hromadné dopravě, po návštěvě lékaře nebo po manipulaci s penězi. Ruce je třeba si umývat skutečně často. Nejedná se přitom o nic složitého. Nejprve dejte ruce pod proud vody a poté si do pravé dlaně nadávkujte dostatečné množství mýdla. Dlaní roztírejte mýdlo přes hřbet levé ruky a pak ruce vystřídejte. Vrchní stranu prstů jedné ruky vložte do druhé dlaně a mněte, díky čemuž se přípravek dostane i na ta místa prstů, na která se často zapomíná. Krouživě třete palce sevřenou dlaní. Stejně tak krouživě třete tam a zpět sevřené špičky prstů pravé ruky v levé dlani a obráceně. Na závěr ruce důkladně opláchněte a osušte ručníkem. Kohoutek vody zavírejte pomocí ručníku, ať se vám na rukou těsně po umytí neuchytí další nečistoty.

3. krok – gely na ruce 

Gel na ruce je tu pro vás ve chvíli, kdy zrovna nemáte možnost umýt si ruce vodu a mýdlem. Čisticí gely na ruce si hravě poradí se všemi nečistotami a zajistí pocit dokonale čistých rukou. Hygienické gely, které se někdy nepřesně označují jako dezinfekční nebo antibakteriální gely na ruce, se vám budou hodit prakticky kdekoliv a kdykoliv. Především pak tedy tam, kde si například před jídlem nemůžete umýt ruce vodou, na výletech, dovolených, ale i při každodenní cestě do práce. Gely na ruce se zkrátka stanou vaším nepostradatelným společníkem pro každý den.

Další zajímavé články