Komerční sdělení

Robotický mop: Co od něj čekat?

Jaký robotický mop zvolit?

autor

Lucie Wirthová

21. ledna 2023

 
FOTO / Freepik.com
Na trhu jsou různé druhy mopů. Přemýšlíte, jak vybrat ten správný? Možná už jste slyšeli o robotickém mopu. Povíme vám, co od něj čekat a pro koho je vhodný.
Reklama

Druhy mopů a jak se v nich orientovat

Každý to chce mít doma jako ze škatulky. Výrobci stále přicházejí s novými vychytávkami, které nám mají doma pomoct a rutinní úklid co nejvíc urychlit. Velké oblibě se těší ploché mopy. Vybírat ale můžete z ještě širší nabídky. V zásadě jsou k dostání tyto typy mopů:

  • Šlapací mop, který jednoduše vyždímáte v nádobce na vodu.
  • Rozprašovací mop, kterým navlhčíte podlahu a vytírání bude ještě snazší.
  • Parní mop zlikviduje doma až 99,9 % bakterií.
  • Rotační mop má speciální hlavici, se kterou se dostanete i do těžko dostupných míst.
  • Robotický mop je v podstatě součást robotického vysavače. Podlahu vytře sám.

Mop jako součást robotického vysavače vám ušetří práci

Robotické vysavače jsou objevem několika posledních let a řada lidí je využívá k maximální spokojenosti. Součástí některých robotů jsou i nádržky na vodu. Vysavač nejprve zbaví podlahu drobků a následně ji vytře. Co od něj očekávat? Pokud se rozhodnete ke koupi robotického vysavače s mopem, chybu rozhodně neuděláte. Robot vám nikde nebude dělat louže, rozhodně se nemusíte bát mokré a zničené podlahy. Pro každodenní rutinní úklid je to ideální pomocník.

Pozor na zaschlé odolné skvrny

Pokud ale řekneme A, měli bychom říct i B. Od robota s mopem rozhodně neočekávejte, že perfektně vyčistí například zaschlou limonádu s nánosem zašlapané špíny. Nestandardní skvrny musíte vzít jednoduše plochým mopem. Na to robotický vysavač s mopem stačit nebude. Také je dobré myslet na to, že byste jej měli nejdřív nechat podlahu vysát a až potom pustit vytírací program. Jedině tak vás čeká skvělý výsledek a budete mít perfektně uklizenou podlahu. U robotických vysavačů s funkcí mopování si lidé nejvíc chválí jejich tichý chod, výdrž baterie, orientaci po domě i rychlost úklidu.

Další zajímavé články