Komerční sdělení

Latte art s rostlinnou alternativou mléka? Díky Alpro Barista žádný problém

S rostlinnými alternativami mléka snadno vytvoříte latte art

autor

Lucie Wirthová

13. listopadu 2023

 
FOTO / Alpro
Čím dál tím více lidí si vychutnává svoji oblíbenou kávu s rostlinnou alternativou mléka namísto toho klasického. A díky Alpro Barista se už nemusí vzdávat ani kouzlení za pomoci latte art. Jak na to?
Reklama

Latte art v kavárně i doma

Alpro Barista je vyrobené tak, aby ho bylo možné během chvilky našlehat do krémové pěny, se kterou lze dále kouzlit. Možnosti jsou dvě – buďto si dát svoji oblíbenou kávu s Alpro Barista v některé z kaváren Starbucks, nebo se ti šikovnější mohou pustit do domácího čarování s pěnou, která má stejnou texturu jako ta z klasického mléka. 

Alpro Barista je k sehnání ve 4 příchutích: mandle, kokosový ořech, oves a sója. Suroviny pro jeho výrobu, u kterých je to možné, jsou získávány co nejblíže místu výroby a spotřeby, to znamená v Evropě. Obaly jsou vyrobené z aktuálně nejudržitelnější dostupné kombinace materiálů, která zároveň zaručí, že obsah zůstane čerstvý.

Jak na domácí latte art

Ačkoli se to může zdát komplikované, není latte art v domácích podmínkách vůbec složité na přípravu. Jestli je pro vás a vaše blízké káva srdeční záležitost, připomeňte si to i vizuálně obrazcem srdce!

Postup je následující:

- Připravte si espresso.

- Naplňte džbánek studeným nápojem Alpro.

- Nápoj provzdušňujte šlehačem těsně nad hladinou po 3 vteřiny.

- Šlehač ponořte na dno, aby nápoj začal vířit a pěnit.

- Ohřejte pěnu na zhruba 65 stupňů.

- Džbánkem poklepejte, aby praskly velké bubliny.

- Pěnu začněte nalévat zvysoka, do středu šálku s espressem, proudem o šířce tužky. Šálek nakloňte.

- Když je šálek do poloviny plný, začněte nalévat pěnu nízko a trochu rychleji.

- Jakmile začíná opadat pěna, vytvořte ve středu kolečko.

- Srdce vytvoříte tak, že džbán pomalu nakloníte dozadu a proud provedete středem. A je hotovo. 

Nyní si můžete vychutnat svoji oblíbenou kávu v kombinaci s láskou k rostlinným nápojům, ke svému zdraví i k planetě.

 

Další zajímavé články