Vztahy

Starý pár celý život vybírá peníze na dobročinné projekty. Hodlají s tím pokračovat až do smrti

Když se sejdou dva lidé s dobrým srdcem

autor

Kateřina Korňová

29. června 2022

 
FOTO / Unsplash
Může mít někdo větší srdce než tento pár seniorů z Longdenu ve Shropshire v Anglii? Tento starostlivý pár vybírá a shromažďuje finanční prostředky pro různé charitativní účely už přes 30 let a nehodlá s tím přestat ani nadále.
Reklama

Když víte, jak na to, máte velké srdce plné velkorysosti a zároveň si k sobě najdete celoživotního partnera, který to má v hlavě nastavené stejně jako vy, je do dar sám o sobě. Tento starší pár z Anglie to však pojal jako základní stavební kámen a začal se před třiceti lety věnovat charitativní činnosti.

V přepočtu získali už více jak 1,5 milionu korun

Bez jakékoliv pomoci a vedení již společně vybrali 60 000 liber, které věnovali především poskytovateli zdravotnických služeb Severn Hospice, který poskytuje bezplatnou odbornou péči a podporu rodinám v Shropshire, které žijí s nevyléčitelnou nemocí, ale také organizaci Macmillian Cancer Support.

Brian Hobson (90) a jeho žena Anne (86) hledali celý život nejrůznější způsoby, jak získat peníze pro organizace, které se bez finanční pomoci druhých neobejdou. Páru nikdy nechyběl kreativita, a tak peníze získával především zábavnou formou, kdy pořádal různé dobročinné akce, dožínkové slavnosti, kvízové večery, prodávali různé výrobky, dřevěné krabice pro ptáky i hračky. A když se sešla v pomyslné kasičce libra s librou, dokázali shromáždit desítky tisíc pro různé charitativní organizace. Konkrétně pro Severn Hospice to bylo 38 000 liber.

K jejich dobročinnosti se vyjádřila i oblastní fundraiserka Hannah Gamston, která pracuje právě pro Severn Hospice. "Lidé jako Brian a Anne jsou vskutku výjimeční. Jejich celoživotní podpora a získávání finančních prostředků pro naši organizaci znamenala a dodnes znamená, že se můžeme postarat o tisíce lidí, kteří žijí s nevyléčitelnou chorobou. Celému světu jdou příkladem a ukazují, jak může každý jeden člověk obrovskou měrou přispět. Stačil jeden malý nápad. Už teď pro nás udělali skutečně mnoho a my jsme jim velice vděční."

Manželský pár je nejen velice velkorysý, ale navíc zdůrazňují, že za svou činnost nechtějí žádnou odměnu, výhody, ani si nechtějí připisovat jakékoliv zásluhy. Finanční prostředky hodlají shromažďovat tak dlouho, dokud budou na živu. "Když se nad tím zamyslíme, uvědomíme si, kolik peněz jsme už dokázali získat a dává nám to obrovský pocit zadostiučinění a žene nás to kupředu. Děláme to rádi, cítíme, že přispíváme k dobré věci. V hospici navíc bylo spousta našich přátel, se kterými bylo krásně zacházeno a právě proto v tom hodláme pokračovat i nadále," komentovala společnou činnost Anne.

Lidí jako je Brian a Anne je ve světě jen málo, ale o to víc je důležité, aby se jejich příběh dostal do povědomí všech, kteří mají podobné úmysly, ale bojí se, že jedinec stejně nic nezmůže. Jak je vidět, když se spojí dva lidé, kteří mají dobré srdce, mohou změnit svět. A když ne svět, tak alespoň místo, ve kterém žijí.

Zdroj: Autorský článek, další zdroj: intelligentliving.co.

Další zajímavé články