Kultura a styl

Novoluní na konci dubna nabízí jedinečnou možnost smýt všechnu toxicitu ze svého těla. Je čas na očistnou rituální koupel v měsíční vodě

Nechte se hýčkat a dopřejte si duchovní relaxaci

autor

Tereza Hromádková

27. dubna 2022

 
FOTO / Pexels
Pokud hledáte kosmický reset nebo chcete uvolnit nahromaděnou negativní energii ze svého života, měsíční voda a duchovní koupele jsou úžasnými nástroji, jak obnovit soulad a znovu se pozitivně nastartovat. Duchovní koupele je nejvhodnější provádět ve chvíli, kdy je Měsíc v úplňku, nebo nastalo novoluní a Měsíc je k nám přikloněn pouze neosvětlenou částí. A to nastane právě v sobotu 30. dubna 2022 ve 22:27 hodin.
Reklama

Měsíční koupele lze v historii a různých kulturách interpretovat mnoha způsoby. Pro některé znamená měsíční koupání ležet venku pod měsíčním svitem a s promyšleným úmyslem nasávat jeho energii. Můžete ale také vytvořit svou vlastní měsíční vodu, a to tak, že nalijete vodu do čisté nádoby a umístíte ji ven tak, aby na ni dopadal měsíční svit. Stejně to funguje i v případě, že je Měsíc v novu. Vodu nabitou energií Měsíce pak můžete použít jak k duchovní očistě, koupeli, tak očištění své energii nebo prostoru, ve kterém žijete.

Měsíční energie nám má mnoho co nabídnout

Než se ponoříte do měsíčních lázní, je neuvěřitelně důležité pochopit, že ne všechny novoluní a úplňky jsou stejné. Každá další fáze s sebou nese jiný a zřetelný energetický podpis. Způsob, jakým ostatní planety interagují s Měsícem a mezi sebou navzájem v době novoluní nebo úplňku, ovlivní energii vaší měsíční vody.

Výhody

Výhody měsíční koupele nebo duchovní koupele je těžké ignorovat. Tento rituál se stává portálem k uvolnění všeho, co vás tíží a doslova přináší nový svěží a čistý začátek. Omývání měsíční vodou může zesílit váš záměr, sílu projevu a dodat silnou fyzickou, duchovní a psychickou očistu. Po duchovní koupeli pravděpodobně pocítíte pozitivní energetický posun.

Rituál měsíční koupele

Vytvoření rituálu měsíční koupele je osobní záležitostí. Pokud jde o shromažďování ingrediencí, použijte svou intuici. Jaké bylinky nebo prvky vás přitahují? Může to být jednoduché. Nenechte se příliš pohltit hledáním přesných ingrediencí. Použijte vše, co cítíte, že použít máte (samozřejmě nic toxického, pozn. red.). Základem úspěchu je skořice, citrusy, vonná sůl či ocet. Přidejte tyto ingredience do své koupele a věnujte pozornost měsíčnímu cyklu.

Měsíční koupel může být neuvěřitelně nabíjejícím zážitkem. Meditační měsíční koupele během novu nebo úplňku jsou krásným způsobem, jak se spojit pomocí vody s měsíční energií, zamyslet se nad svým životem a ujasnit si své záměry a priority.

Kdy nastane dubnové novoluní

Koncem týdne se připravte na to, že je ten pravý čas na novoluní relaxační koupel. Konkrétně novoluní nastane v sobotu 30. dubna 2022 přesně ve 22:27 hodin. Jedná se o novoluní ve znamení Býka, které navíc bude doprovázeno i částečným zatměním Slunce. Můžete se těšit na opravdu silné novoluní, které ve vás nejspíš vyvolá přání, aby vás někdo hýčkal a budete cítit, že chcete žít svůj život na plno. V rámci rituální koupele se zamyslete nad svými hodnotami a smyslem života. Není na čase hodit některé vaše problémy za hlavu nebo přehodnotit určitá rozhodnutí, která vás nečiní šťastnými? Udělejte si proto čas jen pro sebe, nenechte se nikým rušit a ponořte se hluboko do své mysli. Jen si dejte pozor, abyste při koupeli neprochladli.

Zdroj: zeny.iprima.cz, horoscope.com.

Další zajímavé články