Kultura a styl

Horoskop na první májový týden: Raci, dejte si pozor, s kým se stýkáte. Štíři, připravte se na velké změny. Kozorozi, čekají vás pracovní úspěchy

Co vás podle hvězd čeká v prvním květnovém týdnu?

autor

Tereza Hromádková

02. května 2022

 
FOTO / Unsplash/ Depositphotos
V posledních několika týdnech jsme mohli vidět kolektivní snění o lásce a pohádkových koncích, které se v mnoha případech nevyplnilo. Nyní však Venuše (planeta lásky) v Beranu vyžaduje, abychom se do uhánění své lásky pustili po hlavě. Už žádné snění! Nečekejte však, že i když svou lásku doženete, bude tu s vámi na dlouho. Energie Venuše v Beranu s sebou totiž přináší energii typu: strávíme hezké chvilky, ale ne věčnost.
Reklama

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Tento týden pro vás bude plný úspěchů. Venuše debutuje ve vašem znamení a doslova rozzáří vaše já, a to jak v oblasti vzhledu, tak vašeho osobnostního kouzla. Můžete se proto těšit na týden plný úspěchů v práci i osobním či partnerském životě. Pokud jste single, oblékněte si své nejlepší kousky a vyrazte do města. Nikdy totiž nevíte, na koho během svých dobrodružství narazíte.

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Býci bývají obecně velmi tvrdohlaví, ale i ti nejtvrdohlavější se za jistých okolností dají přesvědčit ke změně a k uvedení věcí do pohybu. Jako pevné znamení máte svůj osobitý způsob, jak určité věci dělat a nikdo vám ho nevymluví. Přemýšleli jste však někdy nad tím, jestli to, co děláte a jak to děláte, je správné? Kvůli spojení Mars-Uran a Slunce-Uran vás bude tento týden přepadat tázavá energie, která ve vás možná vzbudí pocity nejistoty. Využijte toho a vyzkoušejte nové způsoby, jak dělat určité věci.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Tento týden se můžete cítit poněkud emocionálně zmatení a nejistí ve svých pocitech, postojích a názorech. Ovšem pokuste se uklidnit a nepropadat panice a zoufalství. Možná je na vině přehnané pracovní nasazení, sobotní novoluní, nebo partnerské rozbroje z minulého týdne. Uranův valčík se Sluncem a Marsem vám však tento týden daruje několik okamžiků, které přinesou světlo do vašich tmavých dnů a vše se nakonec vyřeší.

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Jak se říká, jsme tím, kým se obklopujeme. Na silně emocionálně založené znamení, jako jste právě vy, to někdy může působit až destruktivně. Vaše srdce je obrovské, ale dáváte svou lásku a náklonnost opravdu těm správným lidem? Tento týden můžete čekat určitou destabilizaci v oblasti vašich přátelství, nebo toho, jak k přátelům celkově přistupujete. Zda si všichni, kteří znáte, zaslouží takového přítele, jakým jste, by mělo být předmětem úvah v nadcházejících dnech, ale možná dokonce i týdnech.

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Zamyslete se nad tím, kde se aktuálně nacházíte ve své kariéře. Jste tam, kde byste chtěli být? Pokud je vaše odpověď "ne", energie Uranu vám tento týden dává vzácnou příležitost k radikální změně. Možná už delší dobu přemýšlíte nad prací na volné noze nebo nad profesní certifikací. Pokud již delší dobu cítíte, že nejste se svým zaměstnáním spokojeni, udělejte ten krok teď. Nikdy není pozdě na změnu a život máte jen jeden. 

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Stejně jako ostatní zemská znamení dáváte přednost rutině, svým jistotám a vaše myšlenkové vzorce bývají očekávatelné. Pokud vám to tak až doposud vyhovovalo, nemusíte na tom nic měnit. Jestliže však cítíte v životě určitou nepohodu a diskomfort, možná není čas na změnu všeho ve vašem okolí, ale na změnu vlastního myšlení. Vystupte ze své komfortní zóny, udělejte něco nečekaného a pro jednou věřte své intuici.

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Ač preferujete klid, harmonii ve vztazích a občas životem jen tak prolétáváte, je občas důležité stoupnout si oběma nohama na zem a do svého života a přidružených problémů se ponořit trochu hlouběji. Problémy samy od sebe nezmizí, když je budete jen tak přeskakovat. Tento týden ve vaší intimní zóně buší energie Uranu, proto se nebojte prozkoumat svá vnitřní traumata a pocity beznaděje. Můžete dojít k důležitému poznatku, který změní váš pohled na život.

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Ve vašich intimních milostných vztazích může dojít tento týden k nečekanému obratu. Je to způsobeno především tím, že se Uran (planeta radikálních změn) a Slunce setkají v těsném tanci ve vaší partnerské zóně a přinesou neočekávané zvraty. K zásadním změnám ovšem může dojít i ve vašem pracovním životě, kdy může přijít velké překvapení od vašeho obchodního partnera. V každém případě se tento týden mohou stát zásadní změny, tak se snažte být připraveni.

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Zaměřte se tento týden na své zdraví a stravovací návyky. Jíte určitě správně? Staráte se dobře o své zdraví? Zejména Uran (ale i další planety v Býku) se tento týden nachází ve vaší zóně zvyků a povzbuzuje vás k tomu, abyste změnili své zdraví a každodenní život k lepšímu. Vaše tělo je váš chrám a je nejvyšší čas, abyste s ním jako s takovým začali zacházet. Energie Uranu s sebou přináší změnu, tak toho využijte!

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Tento týden se možná trochu pracovně zapotíte, protože dostáváte doslova astrologickou zelenou k tomu, abyste nechali naplno vlát svou vlajku kreativního šílenství. V práci se vám bude dařit, bude vás napadat jeden skvělý nápad za druhým. Pozor ale, abyste to s prací nepřehnali. Myslete i na svůj volný čas, v jehož rámci si běžte zameditovat do přírody. Dýchejte čerstvý jarní vzduch, zaposlouchejte se do zvuků přírody a co vy víte, třeba vás ještě něco dalšího napadne. Tento týden nebudete mít o nápady nouzi.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Tento týden zavzpomínejte na své kořeny a minulost. Jaké nápady a zkušenosti vytvořily člověka, kterým jste dnes? Tento týden můžete do hloubky prostudovat váš emocionální základ - zejména pak vaše dětství. Jako inovátorské znamení se jen stěží zaobíráte starými časy, ale úvahy o vaší minulosti a domovu vás mohou přivést k odhalení, které by vám mohlo přinést vážný vnitřní klid.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Venuše tento týden opouští vaše znamení. Byla to skvělá doba plná příjemných milostných zážitků, ale všechno musí jednou skončit. Nicméně energie, kterou budete první květnový týden pociťovat v oblasti komunikace, to může více než vynahradit, a to zvláště s ohledem na spojení Uranu se Sluncem v Býku. Nápady budou jen proudit.

Zdroj: horoscope.com, elle.com.

Další zajímavé články