Vztahy

Naďa (48): Manžel mi přiznal, že při milování myslí na jinou. Co s tím mám dělat?

Upřímné milování by mělo být součástí každého vztahu

autor

Tereza Hromádková

10. srpna 2022

 
FOTO / Pexels
Dříve nemívali manželé Naďa a Radim v posteli žádné problémy. Jejich vztah fungoval po všech stránkách skvěle. Vše se však změnilo před deseti lety, kdy frekvence milování začala klesat a na Radimovi bylo vidět, že se mu do intimního styku chce míň a míň. Naďa po čase začala myslet na to, že má Radim milenku. To, co se ale později dozvěděla, jí nikdy ani nenapadlo.
Reklama

Milování je přirozenou součástí fungujícího vztahu. Jeho četnost a délka trvání se však liší vztah od vztahu. Některé páry se milují denně pár minut, jiné jednou za týden či dva, ale zato klidně i několik hodin. Když se ale frekvence i doba změní prakticky ze dne na den, je to důvod k obavám. "Přišlo to náhle, nevím, jestli ze dne na den, ale všimla jsem si toho celkem rychle. Asi po roce jsem se odvážila a zeptala se Radima, jestli nemá milenku. Řekl, že jsem se zbláznila a dál jsme se o tom nebavili," vypráví Naďa.

Jenže milování se začalo ubírat ještě jiným směrem. Radim začal mít problémy s potencí. "Někdy jsem si dokonce byla jistá, že vyvrcholení jen předstíral, aby mohl milování ukončit. V tu chvíli jsem si byla jistá, že se něco děje. Dokonce jsem ho hnala i na vyšetření, aby se případně zjistilo, jestli nemá nějakou poruchu. V té době mu bylo něco málo přes čtyřicet a nezdálo se mi pravděpodobné, že v tomhle věku už muži zkrátka nemůžou. Bála jsem se o něj," vzpomíná Naďa, která se občas Radima zeptala, co se to s ním děje. Radim ale vždy říkal, že nic, že na něj jdou asi léta.

Pak se ale vše změnilo a Radim začal opět v posteli fungovat. "To mi popravdě přišlo ještě divnější, než když začalo milování pozvolna uvadat. Říkala jsem si, že ho asi milenka opustila a má zase chuť trávit víc času v posteli se mnou. Jenže pak při jednom zvlášť podařeném sexu vykřikl jméno Aneta. Okamžitě jsem mu začala nadávat, že jsem to věděla a řekla mu, že ho nenávidím, když mi byl schopný tak dlouho lhát," rozčílí se Naďa.

Radim se začal okamžitě omlouvat a poprvé za deset let kápl božskou. Myslí na jinou. "Myslela jsem, že si ze mě snad dělá srandu, že mu na to skočím. Pak mi ale začal vysvětlovat, že se věk podepsal na mém dříve mladém a hebkém těle a že jeho požadavky jsou pořád stejné. Že ví, že za to nemůžu, ale že ho moje tělo už nevzrušuje. Nevěděla jsem, jestli začít jásat, že je to jen o představě, nebo plakat, že už ho nepřitahuji," vysvětluje Naďa, která při milování nehledí jen na fyzickou stránku těla svého muže, ale i na jeho duševní hodnoty.

"Nevím, proč zkrátka nemohl jen zavřít oči, nebo se se mnou začít milovat hlavně v noci. I jsem mu to řekla. Jenže Radim řekl, před sebou potřebuje vidět krásné ženské tělo. Takže oči sice zavíral, ale myslel při tom na jinou. Mě by tohle nikdy nenapadlo. Vím, že to není nevěra, ale pro mě je to tak trochu zrada," dodává zhrzená žena. (Čtenářka si přála zůstat v anonymitě, a proto byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

Co si o celé situaci myslíte vy? Má Naďa důvod být naštvaná? Nebo by měla být ráda, protože manžel prakticky nic neprovedl?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Naďou

Další zajímavé články