Pečení je činnost, u které se nevyplatí spěchat. Platí to i u pečení vánočního cukroví. Je potřeba více času a čeká vás spousta vážení, odměřování a tvarování. Když si neuhlídáte čas, tak na vás může z trouby koukat připálené cukroví.
Proto se raději pusťte do plněných švestek máčených v čokoládě. A pokud čekáte návštěvu, čokoládové švestky budou tím pravým završením večera.
Ingredience na švestky v čokoládě:
- sušené švestky (nejlépe měkčí)
- rum
- mandle
- čokoládu
Budete ještě potřebovat:
- párátka
- polystyren
Předem spařte mandle a zbavte je slupek. Švestky namočte přes noc v rumu. Před přípravou je sceďte. Spařenou mandli vložte do švestky, nejlépe ji tam vtlačte dírkou po pecce. Když bude dírka malá, nařízněte švestku nožem.
Nad párou nebo ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Švestku napíchněte na párátko a ponořte do čokolády. Párátka se švestkami pak zapichujte do polystyrenu, nechte je tam, dokud čokoláda neztuhne.
Vyhrajte si s detaily
Vychytávkou mohou být rozemleté oříšky, ve kterých můžete před úplným ztuhnutím švestky obalit. Aby byly švestky ještě zajímavější, zkuste použít bílou a tmavou čokoládu. Nejprve rozpusťte tmavou čokoládu a ponořte švestku jen z poloviny. Nechejte ji na párátku, dokud čokoláda neztuhne. Pak předělejte párátko z druhé strany švestky a ponořte její druhou část. Po ztuhnutí podávejte. Pochvala vás nemine.