Jídlo

Snadný dezert na poslední adventní neděli i chutná snídaně: To je lahodný skládaný trifle s banány

Nepečený piškotový dezert se šlehačkou a vanilkovým pudinkem nadchne každého

autor

Kateřina Korňová

18. prosince 2021

 
FOTO / Shutterstock
Vánoční přípravy vrcholí a vy nevíte, kam dřív skočit. Co by to ale bylo za slavnostní oběd, kdybyste ho nezakončili sladkou tečkou? Lahodný krémový piškotový trifle máte hotový během chvilky, suroviny na něj máte možná už teď v lednici a spižírně, ale i přesto se jedná o jeden z nejchutnějších zákusků. Jen ho musíte připravit chvíli dopředu, aby stihl změknout.
Reklama

Pokud hledáte krémový, chutný a snadný dezert, pak tento recept na banánový trifle je přesně ten, který hledáte! Obvykle totiž  máte po ruce vše, co k tomuto receptu potřebujete, takže ho zvládnete připravit, i když jste poslední mouku nasypali do vánoční štoly nebo těsta na cukroví a máslo padlo na vosí hnízda. Navíc je opravdu hotový během chvilky.

O tom, jak je trifle snadný, by mohly vyprávět i vaše děti, které klidně pozvěte, ať vám s "vařením" pomohou. A pokud máte banány, které potřebujete spotřebovat, ideální! Do tohoto skvělého lehkého dezertu se perfektně hodí.

Připravte si:

  • 250 g smetanového sýra nebo mascarpone
  • plechovku slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • pár kapek vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 8 banánů na plátky
  • dvě velká balení piškotů

Instrukce

  • Ve velké míse ušlehejte smetanový sýr, dokud nebude nadýchaný. Přidejte kondenzované mléko a vanilku a míchejte, dokud se úplně nespojí.
  • V kastrůlku si uvařte vanilkový pudink a za stálého míchání ho nechte trochu zchladnout. Až bude chladný, ale stále krémový, zašlehejte ho do směsi smetanového sýra, kondenzovaného mléka a vanilky.
  • Vyšlehejte šlehačku a čtvrtinu přidejte do směsi.
  • Na dno misky vyskládejte piškoty.
  • Na ně položte nakrájené banány.
  • Na banány rozetřete pudinkovou směs a na ni část vyšlehané šlehačky.
  • Vrstvy opakujte se zbývajícími piškoty, nakrájenými banány, pudinkem a šlehačkou.
  • Navrch rozprostřete zbývající šlehačku.
  • Pokud chcete, posypte vršek drcenými piškoty.
  • Před podáváním vychlaďte 2 hodiny.

Zdroj: sixsistersstuff.com, allrecipes.com.

Další zajímavé články