Většinu práce totiž odvede trouba a kouzelnice jménem pára. Pokud ji máte, recept na šťavnaté minisendviče prostě musíte vyzkoušet. Ale připravte se na to, že bude každý žadonit o přídavek a vy sami se stanete skutečnou hvězdou večera. A počítání minut do půlnoci bude úplně vedlejší.
Připravte si
Na trhané maso:
- 1 kg vepřové krkovice vcelku
- 1 lžičku mletého římského kmínu
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky sušeného oregana
- šťávu z většího pomeranče
- šťávu z 1 limetky
- kůru z poloviny pomeranče a celé limetky
- sůl
- 1 lžíci olivového oleje
A jak na to?
Nejprve si připravte v misce marinádu. Smíchejte římský kmín, najemno nasekaný česnek, oregano, pomerančovou a limetkovou šťávu, olivový olej a trochu soli.
Do marinády přidejte najemno nastrouhanou pomerančovou a limetkovou kůru z dobře omytých a chemicky neošetřených citrusů.
Krkovici očistěte, ze všech stran ji důkladně potřete marinádou a maso i s marinádou vložte do zapékací misky.
Troubu nastavte na 180 C, případně pokud máte parní troubu, tak zvolte program se střední úrovní páry. Ta se postará o to, aby bylo maso uvnitř krásně šťavnaté a přitom dokonale a rovnoměrně propečené, chutě přirozené a intenzivní. Pečte asi dvě hodiny, poté maso otočte a pečte další dvě hodiny, aby se ve šťávě peklo ze všech stran.
Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna, promíchejte se zbytkem vypečené šťávy a marinády a podávejte v sendviči s majonézou, nakládanou červenou cibulkou a čerstvým koriandrem. Všechny jmenované suroviny také můžete naskládat do domácích bulek z kynutého těsta. To pak bude zaručený gurmánský požitek.
Parní trouba peče za vás
Kdo má doma kombinovanou parní troubu s vestavěnou Wi-Fi a ovládáním pomocí velkého dotykového displeje nebo prostřednictvím mobilu, tabletu a aplikace, má vyhráno. Právě horkovzdušné pečení je na přípravu šťavnatého masa s intenzivní chutí ideální. Trouba s mnoha speciálními funkcemi a automatickými programy umožňující péct na několika úrovních najednou bez smíchání chutí i vůní, je základem dobrého pečení.
Zdroj: TZ Whirpool, bbcgoodfood.com.