Jídlo

Připravte si lahodné čokoládovo-karamelové bonbony s křupavým lískovým oříškem uprostřed

Domácí Toffifee zvládne vyrobit i začátečník, pokud dodrží postup

autor

Klára Sanders

03. května 2021

 
FOTO / Depositphotos
Kdo by neznal karamelové bonbony s křupavým lískovým oříškem uprostřed. Pokud rádi tvoříte, můžete si je připravit doma podle jednoduchého receptu.
Reklama

Z vlastní výroby má člověk vždycky radost. Tak proč to nezkusit i s oblíbenými bonbony? Zvládne je vyrobit i začátečník, pokud dodrží postup. Bonbony pak můžete pohostit návštěvu, když je hezky naaranžujete do sáčku, můžete je věnovat svému blízkému třeba k narozeninám nebo si na nich můžete pochutnat i vy jen tak.

Co budete potřebovat

Kromě surovin potřebných k přípravě bonbonků budete potřebovat i formičky, do kterých budete bonbóny "odlévat". Skvěle vám k tomu poslouží třeba kulatá tvořítka na led. A jaké suroviny si připravit?

Svrchní vrstva:

150 ml smetany (30%)
100 g cukru
30 g medu, nebo jiného sladidlo
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu

Náplň:

40 g smetany (30%)
100 g mléčné čokolády
10 g másla

Poleva:

50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků

Postup

Začněte vrchní vrstvou. V hrnci rozpustěte cukr ve vodě a zahřejte. Přidejte med a sůl. V další misce smíchejte smetanu, sůl a vanilkový extrakt.

Až se vám v hrnci vše propojí, přimíchejte obsah misky. Vařte, dokud se hmota nezačne podobat karamelu. Poté nalejte do silikonové formy na led, vytvarujte lžičkou důlek a čekejte, až takto připravené skořápky ztuhnou.

Připravte si náplň. V hrnci smíchejte smetanu, čokoládu, máslo a zahřejte. Ještě teplou směs nalijte do ztuhlých skořápek. Přidejte oříšek. Nakonec i rozpustěte máslo s čokoládou. Vzniklou polevu naneste na bonbóny. Toffifee nechte vychladnout a máte hotovo.

Další zajímavé články