Z vlastní výroby má člověk vždycky radost. Tak proč to nezkusit i s oblíbenými bonbony? Zvládne je vyrobit i začátečník, pokud dodrží postup. Bonbony pak můžete pohostit návštěvu, když je hezky naaranžujete do sáčku, můžete je věnovat svému blízkému třeba k narozeninám nebo si na nich můžete pochutnat i vy jen tak.
Co budete potřebovat
Kromě surovin potřebných k přípravě bonbonků budete potřebovat i formičky, do kterých budete bonbóny "odlévat". Skvěle vám k tomu poslouží třeba kulatá tvořítka na led. A jaké suroviny si připravit?
Svrchní vrstva:
150 ml smetany (30%)
100 g cukru
30 g medu, nebo jiného sladidlo
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu
Náplň:
40 g smetany (30%)
100 g mléčné čokolády
10 g másla
Poleva:
50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků
Postup
Začněte vrchní vrstvou. V hrnci rozpustěte cukr ve vodě a zahřejte. Přidejte med a sůl. V další misce smíchejte smetanu, sůl a vanilkový extrakt.
Až se vám v hrnci vše propojí, přimíchejte obsah misky. Vařte, dokud se hmota nezačne podobat karamelu. Poté nalejte do silikonové formy na led, vytvarujte lžičkou důlek a čekejte, až takto připravené skořápky ztuhnou.
Připravte si náplň. V hrnci smíchejte smetanu, čokoládu, máslo a zahřejte. Ještě teplou směs nalijte do ztuhlých skořápek. Přidejte oříšek. Nakonec i rozpustěte máslo s čokoládou. Vzniklou polevu naneste na bonbóny. Toffifee nechte vychladnout a máte hotovo.