Jídlo

Snídaně jako z Pinterestu. Vyzkoušejte pestré kombinace, které pobaví i zasytí

Za stylovou fotkou se neskrývá více než pár minut příprav

autor

Tereza Komárková

15. června 2020

 
FOTO / jumpstory.com
Řada food blogerek i influencerů se na svých stránkách pyšní stylovými snídaněmi, jejichž základem bývá především spousta ovoce, oříšky a semínka. Říkáte si, že na podobné experimenty nemáte ráno před prací čas? Omyl. Jejich příprava je jednodušší, než si myslíte.

Za stylovou fotkou se totiž neskrývá více než pár minut příprav. Zkuste oblíbené smoothie bowl, chia pudink i celozrnné lívance. Uvidíte, že si přípravu krásných snídaní zamilujete. Přestože je především vzhled to, co na první pohled upoutá pozornost, neměli byste zapomínat na hodnotu potravin, ze kterých si snídaně připravujete.

Za kvalitním ovocem proto v létě vyrazte do ekologických sadů a na bio farmu, kde se při pěstování nepoužívají chemické postřiky ani průmyslová hnojiva. Kromě bio farem, najdete bioprodukty také v internetových a kamenných obchodech pod označením logy biolistu nebo biozebry.

Mísa plná barev

Vyzkoušejte ranní osvěžení ve formě barevného smoothie bowl. Tyto mísy plné rozmixovaného ovoce vás nepřestanou bavit. Popusťte uzdu své fantazii a připravte si každý den originální mix chutných plodů, které jsou plné vitamínů, minerálů i vlákniny.

Smoothie bowl s ořechy, semínky a domácí granolou

  • 150g malin
  • 150g borůvek
  • 1 ks jablka
  • 2 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • Na ozdobu – oříšky, domácí granola a semínka podle chuti

Všechny ingredience rozmixujeme a nalijeme do misky. Ozdobíme podle fantazie ovocem, semínky, oříšky a domácí granolou.

Makový pudink s borůvkami

  • větší hrst borůvek
  • 4 lžíce makových semínek a chia semínek
  • 240ml mléka
  • polévková lžíce smetany ke šlehání
  • 4 kávové lžíce borůvkového sirupu
  • cukr

Do skleniček přidejte mléko, semínka a sirup. Vše dobře promíchejte a nechte asi hodinu a půl odpočinout, dokud směs nenabobtná. Doporučujeme si směs připravit večer a nechat do rána v lednici. Jestliže nebude pudink dostatečně hustý, přidejte více semínek. Očištěné borůvky rozmačkejte a smíchejte s cukrem a smetanou. Takto připravenou směs přidejte do skleničky na připravený pudink, ozdobte borůvkami a podávejte.

Ovesné lívance

  • 1 vejce
  • 150ml mléka
  • 50g celozrnné mouky
  • 50g rozemletých vloček
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 polévková lžíce medu
  • rostlinný olej na smažení
  • Na polevu:
  • bílý jogurt
  • med
  • ovoce a oříšky

Všechny ingredience smíchejte ve větší misce tak, aby byla výsledná směs dostatečně hustá. Na zahuštění stačí přidat vločky, anebo v případě příliš husté směsi zase mléko. Na pánvi si rozehřejte připravený olej a snižte plamen. Těsto přidávejte pomocí lžíce a jakmile začnou být okraje hotové, otočte. Výsledné lívance můžete ozdobit bílým jogurtem, medem a ovocem s oříšky.

 
Vstoupit do diskuze
Další zajímavé články
Reklama