Mikrovlnce nelze upřít fakt, že během několika sekund nebo minut dokáže ohřát předem připravené jídlo, díky čemuž si můžeme rychle a vcelku bez námahy připravit teplý oběd či večeři.
Mikrovlnka je takovým malým velkým pomocníkem, který má své čestné místo v mnoha domácnostech. Dají se v ní zavařovat potraviny, ale také jim můžete navracet čerstvost a chuť. A máme pro vás další způsob, jak využít mikrovlnku v domácnosti. Jednoduše do ní vložte česnek nebo cibuli.
Cibule v mikrovlnce
Kromě česneku můžete zkusit vložit do mikrovlnky i cibuli. I v tomto případě ušetříte čas a navíc se zbavíte nepříjemného štiplavého zápachu a slzení při krájení cibule.
Jak na to?
Z cibule nejprve odřízněte její konce a vložte ji do mikrovlnky po dobu 30 sekund. Následně ji oloupejte a pusťte se do jejího krájení. Cibule už nebude tak agresivní, protože její ohřev způsobí rozpad enzymů, které uvolňují sirné plyny způsobující dráždění slzných kanálků.
Česnek v mikrovlnce
Napadlo by vás někdy vložit česnek do mikrovlnky? Možná ne. Ale pokud jej chcete snadno zbavit slupky, tak mikrovlnka je jedním z řešení, jak to udělat bez velké námahy. Pokud potřebujete očistit větší množství česneku, tak vám mikrovlnka ušetří spoustu práce a času.
Jak na to?
Stačí, když česnek vložíte do mikrovlnky na 20 sekund. Slupka ze stroužků česneku sleze mnohem snadněji a někdy i zcela sama.
Něco dalšího?
Do mikrovlnky také můžete vložit změklé bramborové lupínky, které opět získají svou křupavost nebo také starší chléb. Tento trik můžete zkusit i s citronem, ze kterého tak získáte více šťávy.