Kultura a styl

Vliv úplňku na náš sexuální život: Zvyšuje sexuální touhu žen, plodnost a nabízí silnější emocionální prožitky

Fáze měsíce ovlivňuje i atmosféru v naší ložnici

autor

Tereza Hromádková

14. května 2022

 
FOTO / Unsplash
Pondělní úplněk vnese do vaší ložnice mnoho emocí a silných prožitků. Úplněk je ideálním časem pro zkoumání sexuálních tužeb, jelikož je o něm známo, že v této fázi ještě posiluje prožívané emoce. Pokud vás to zajímá, přečtěte si více o tom, jak úplněk a další měsíční fáze ovlivňují sexuální aktivitu, libido a svádění.
Reklama

Zdá se vám, že jste někdy doslova nabití sexuální energií a libida máte na rozdávání, jindy byste si nejraději zalezli někam sami a objevovali sami sebe a někdy jen při pomyšlení na sex ohrnujete nos a už jen to slovo se vám protiví? Podle astrologů to není vaše vina. Za všechno může Měsíc, který má mnohem větší moc, než jen osvětlovat temnou noční oblohu.

Astroložka Julia Mihas na webu horoscope.com vysvětluje, jakou moc má v naší ložnici síla měsíční fáze. "Když se při sexu díváte na úplněk, tedy konečnou fázi, ve které se Měsíc nachází, můžete snadno odhadnout, jaká atmosféra bude panovat ve vaší ložnici," vysvětluje astroložka a doplňuje, že další vliv má nejen fáze Měsíce, ale rovněž jeho příslušnost k živlu. "Pokud se navíc jedná o ohnivý Měsíc, pak můžou být emoce ještě divočejší. Jestliže máte co do činění s vodním Měsícem, budete vy i váš partner při sexu mnohem citlivější a emotivnější. Zemský Měsíc zaručuje stabilnější emoce a smyslnější prožitek a pokud mluvíme o vzdušném Měsíci, možná v posteli ani nic nezažijete."

Úplněk a libido

Je pravda, že fáze Měsíce skutečně rozpumpuje sexuální touhu? Podle astroložky Julie Mihas rozhodně ano. "Měsíc je ve skutečnosti spíš sexuální planeta," říká. Zatímco Mars a Pluto bychom mohli považovat za sexuální síly vesmíru, Měsíc má dle astroložky co do činění s plodností. "Měsíc představuje plodnost, těhotenství a děti," říká Mihas. "Nic z toho se nedá získat bez sexu."

Měsíční fáze a svádění

Fáze Měsíce má do jisté míry vliv i na to, jak prožíváme sex. Není proto dobré soustředit se pouze na úplněk. Každá fáze měsíce o našem budoucím sexu leccos vypoví.

Úplněk

Podle Arnolda L. Liebera jsou lidské buňky ovlivněny magnetickým polem Měsíce. To je zvlášť důležité, když si uvědomíte, že lidské tělo je zhruba z 50 - 80 % tvořeno vodou. Záleží na věku, pohlaví a dalších faktorech. Měsíc tedy, stejně jako oceánské přílivy, ovlivňuje i naše biologické fungování podobným způsobem. Podle sg.theasianparent.com se během úplňku gravitační síla zvyšuje, což může ovlivňovat funkci mozku a vést k silnějším pocitům vzrušení. Při úplňku také mají lidé více energie, cítí se být více extrovertní a spojení se svým protějškem a mají tudíž větší chuť na sex.

Ještě zajímavější je, že studie prokázaly, že během úplňku ovuluje více žen. To znamená, že nejenže mají ženy touto dobou vyšší zájem o sex, ale navíc jsou v této fázi i plodnější.

Nov

Novoluní je možná nejlepší čas na prozkoumání sexuální magie. Praktici věří, že nejúčinnějším prostorem pro sesílání kouzel, sbírání síly a projevování touhy je okamžik těsně před orgasmem a po něm. Ať už se tam dostanete s malou pomocí od přítele nebo úplně sami, klíčem k úspěchu je stanovit si jasný záměr a směřovat k němu veškerou svou energii.

Dorůstající Měsíc

Dorůstající Měsíc přináší jistý potenciál. Sex v této měsíční fázi podporuje vzrušení a pocit zamilovanosti. Protože se v této fázi vrací na Zemi světlo, mají astrologové tendenci popisovat tuto fázi jako ideální pro spojení s vlastním tělem. Jednoduše řečeno: v této fázi Měsíce nepotřebujete nikoho druhého k uspokojení svých potřeb. Zapojte své ruce a hračky se sexuální tématikou a pusťte se do zkoumání svého těla.

Ubývající Měsíc

Ubývající Měsíc přináší do sexu více ostýchavých a smutných tónů. Může se to stát během rozchodu, sexu na jednu noc nebo dovolenkových lásek. Pokud máte stálého partnera, připravte se na to, že se můžete s blížící se tmou cítit emocionálně křehce. Komunikujte se svým partnerem a pečujte o sebe navzájem, než se opět dostaví emocionální bouře, kterou s sebou přinese úplněk.

Zdroj: Autorský článek, další zdroj: sg.theasianparent.com, horoscope.com, nypost.com.

Další zajímavé články