Tipy a triky

Upravte si své obočí k dokonalosti, aniž byste vytrhli jediný chloupek. Vytvarujte ho pomocí gelu, mýdla a korektoru

Při úpravě obočí nemusíte trpět bolestí

autor

Tereza Hromádková

23. května 2022

 
FOTO / Pexels
Trendy v oblasti toho, jak by mělo vypadat vaše obočí se neustále mění a my se jim snažíme neustále přizpůsobovat. A tak jednou trháme obočí moc, podruhé málo, ale můžeme se dostat i do situace, kdy už trhat nemáme co, nebo se nám naopak trhat nic už nechce. Naštěstí existují metody, jak si upravit obočí bez pomoci pinzety nebo horkého vosku.
Reklama

My všichni, kteří jsme vyrůstali v době, kdy 90. léta přikazovala vytrhat obočí do co nejtenčí čárky, se od té doby snažíme a děláme, co můžeme, aby nám alespoň část našeho obočí narostla zpátky. Dnešní trendy a sociální sítě jako Instagram a TikTok však napovídají, že se doba úzkého obočí zase vrací a husté plné obočí bude brzy minulostí. Tentokrát by to však mohlo být jiné v tom, že si dívky nebudou způsobovat doživotní poničení jemné kůže pod obočím a vytrhávat chloupky, které už nikdy nenarostou zpět. Přišly totiž na jiné metody, které skvěle fungují, nebolí a nezpůsobují nenávratné škody.

1. Y2K nebo 90. léta? S korektorem hračka

Že je potřeba vytrhat celou řadu chloupků, než docílíte tenkého obočí, které letělo především v devadesátých letech minulého století a dnes se opět začíná těšit velké oblibě? Omyl. I pokud máte obočí spíš jako Cara Delevingne, můžete během pár minut vypadat, jako byste strávili hodiny trháním obočí pinzetou. Tenkého obočí docílíte pomocí světlého korektoru, který štětečkem naneste na spodní okraj obočí a vše, co nechcete, aby bylo vidět, zakryjte. Můžete si pomoci i nůžtičkami na nehty, které zkrácením chloupků opticky zmenší jeho objem. A že to opravdu funguje, dokazuje i půvabná influencerka na svém TikToku.

@nataliaklm Let me grab my tweezers #thineyebrows #y2keyebrows #browtutorial ♬ SAOKO - ROSALÍA

2. Laminované obočí

Laminace obočí je zdokonalení obočí pomocí chemických látek, které každý chloupek dokonale narovnají. Jedná se víceméně o keratinovou úpravu obočí, které díky této úpravě vypadá uhlazenější a upravenější. Tato procedura je vhodná pro každého, kdo má neposedné nebo zvlněné obočí, které nemá správný směr. Díky speciálním postupu se obočí zafixuje v požadované poloze až na dobu dvou měsíců a vy tak máte dokonalé obočí ihned po probuzení.

3. Gel nebo mýdlo na obočí

Jestliže však nechcete navštěvovat pravidelně salon, ve kterém by vám každé dva měsíce upravovali a laminovali obočí, můžete vyzkoušet jednodušší a levnější variantu. Obočí můžete zafixovat a opticky zúžit pomocí gelu na obočí, nebo si vytvořit takzvané "soap brows" neboli česky mýdlové obočí. K jeho vytvoření budete potřebovat pouze tuhé mýdlo na obočí bez barviv a štětec na úpravu obočí. Obočí pak jen jemně navlhčete, naberete na štěteček dostatek tuhého mýdla a následně vytvarujete obočí do vámi požadovaného tvaru.

3. Tužka na obočí

Permanentní make-up je určitě profesionální a trvalou úpravou, která vám vydrží skutečně dlouho. Ovšem co když se vám přestane husté obočí líbit a budete ho chtít předělat? Proto raději než tetování zvolte metodu dokreslování tužkou na obočí. Pokud si vyberete tužku, která má šikmý hrot, dokážete s ní nakreslit jednotlivé chloupky tak, jak by to udělala kosmetička v salonu.

4. Odbarvené obočí?

A chcete-li i svým obočím více vyjádřit sebe sama a přemýšlíte nad odbarveným vzhledem, rozmyslete si to a zkuste si to nejprve nanečisto. Vyzkoušejte gel na obočí se světlým tónováním nebo třeba korektor. Pokud se vám tento styl zalíbí, není pak problém přetřít obočí odbarvovačem a chvíli si odbarvený vzhled užít.

Zdroj: Autorský článek.

Další zajímavé články