Vztahy

Kristina (42): Nastěhovala se k nám dcery kamarádka. Manžel s ní začal spát. Vyhodila jsem je oba

Mladé sousto někdy rozvášní i starého býka

autor

Tereza Hromádková

26. srpna 2022

 
FOTO / Pexels
Kristina a Jáchym měli hezké manželství. To se ovšem nedávno změnilo, když si jejich společná dcera Alice (22 let) přechodně nastěhovala do svého pokoje kamarádku Lindu, která se ocitla v nepříjemné situaci a neměla kde bydlet. To, co se později stalo, by ani Alici, ani Kristinu ve snu nenapadlo.
Reklama

"Není to tak dávno, co se nám doma otočil svět vzhůru nohama. Ještě je to čerstvé a pořád jsem se nevzpamatovala z šoku, který nám všem způsobil můj bývalý manžel," začíná vyprávět paní Kristina. Minulý rok na podzim totiž přišla jejich dcera s tím, že její kamarádku Lindu vyhodil její tehdejší přítel z bytu a ona se tudíž ocitla ze dne na den na ulici. "Rodiče měla Linda až ve Znojmě a v Praze studovala s Alicí na vysoké škole. Bylo samozřejmé, že jsme jí nabídli, že se k nám může nastěhovat, než si něco najde," vypráví Kristina, která dodává, že v té době ji ani nenapadlo, co právě způsobila.

Kristina a Jáchym zažívali typické manželství, kde po 25 letech už veškerá zamilovanost vyprchala a láska jako trám přerostla spíš v přátelství. "Nemůžu říct, že bych z Jáchyma šílela láskou. Byli jsme spolu tou dobou 25 let. Ale ráda jsem ho měla. Byl můj nejlepší přítel a vše fungovalo tak, jak mělo. Ale jak to tak bývá, i u nás to dopadlo tak, že Jáchym chodil doma v děravých teplákách a když nešel do práce, třeba se ani neučesal a nenavoněl. Na tom není asi ani nic divného. Říkám to proto, že najednou po deseti letech začal. Zpočátku jsem si to nespojila s tím, že máme novou mladou a samozřejmě krásnou nájemnici, ale později jsem začala cítit, že tu něco nehraje," popisuje první pochybnosti Kristina.

Indicií přibývalo a Kristina začala mít pocit, že Jáchym za někým chodí. "Začala jsem se obávat toho, že si Jáchym někoho našel. Že má zkrátka milenku. Dokonce jsem se mu podívala i do telefonu, ale nikde nic. Pak ale přišla dcera a s něčím se mi svěřila. Všimla si, že táta před Lindou hýří vtipem, je k ní přehnaně galantní, vyptává se na ni a celkově měla pocit, že mezi nimi něco je," vypráví Kristina, které to celé přišlo absurdní, ale najednou do sebe začaly jednotlivé dílky zapadat víc a víc.

Kristina se rozhodla, že bude dělat, jako kdyby si ničeho nevšimla a s dcerou nachystala na povedeného tatínka past. "Nechtěla jsem do toho Alici zatahovat, ale byla na tátu tak naštvaná, že se mi nabídla prakticky sama a osnovu k našemu plánu vymyslela skoro celou ona. Celé to stálo na tom, že jsem nahlásila odjezd na služební cestu a Alice si na tu samou dobu naplánovala týdenní zájezd do Říma. Samozřejmě jsme nikam nejely a tři dny strávily v hotelu poblíž našeho místa bydliště. Čtvrtý den jsem se rozhodla, že přijdu večer domů a zjistím, jak to celé je," popisuje plán Kristina.

"Když jsem přišla domů, všechny naše obavy se bohužel naplnily. Jáchyma a Lindu jsem nachytala v naší posteli. Bylo mi to odporné. Téměř okamžitě jsem odešla. Jáchym se mi to pak snažil všechno vysvětlit, ale vůbec mě to nezajímalo. Postavil mě do tak ponižující role, že už se mu nikdy nechci podívat do očí, natož s ním žít," podotýká Kristina. A úplně stejně dopadlo i přátelství Alice a Lindy. "Sbalily jsme jim oběma všechny věci, po pár měsících jsme se s manželem rozvedli a Alice s Lindou si už nikdy nezavolaly. Ani nevím, kde teď Jáchym je a je mi to popravdě úplně jedno," uzavírá příběh Kristina. (Čtenářka si přála zůstat v anonymitě, a proto byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

Jak byste se v situaci paní Kristiny zachovali vy? Neměla nechat manžela vše vysvětlit? Měla kvůli jedné nevěře ničit fungující dlouhodobý vztah?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Naďou

Další zajímavé články