Vztahy

Rosťa (58): Mladého milence mi všichni vymlouvají. Já ale vím, že mu nejde jen o mé peníze

Věkový rozdíl 30 let podnikatelka neřeší

autor

Tereza Hromádková

20. srpna 2022

 
FOTO / Pexels
Bohatá podnikatelka Rostislava má "zajíčka", kterému z jejího okolí nikdo nevěří, že ji skutečně miluje. Ona je však přesvědčená, že o peníze Xuanovi nikdy nešlo a je ochotná se kvůli němu vzdát i všech svých blízkých a za svou lásku bojovat.
Reklama

Když bylo Rostislavě 32, potkala ji krutá životní rána. Dva roky po svatbě přišla o svou životní lásku. Její manžel přišel nešťastnou náhodou o život, když se v noci vracel autem z pracovní cesty. "Říká se, že každý člověk musí v životě zažít určitá zklamání, aby byl více schopen vážit si věcí, které mu připadají samozřejmé. Jindřich mi zemřel ve chvíli, kdy jsme měli začít plánovat rodinu a já si na jeho nepřítomnost už nikdy nezvykla. I proto jsem už nehledala žádného partnera, neměla jsem děti a veškerou svou energii jsem soustředila do své kariéry," začíná vyprávět sympatická Rostislava.

Dnes má Rosťa (jak si sama říká) fungující firmu a o peníze nemá nouzi. Postupem času však začala cítit, že i když má dům, který jí mohou všechny její kamarádky závidět, i když má úspěšný podnik a i když nemusí řešit, co a kdy si koupí, něco v jejím životě chybí. "Myslela jsem si, že po Jindřichovi už se nikdy nezamiluju. Nechtěla jsem. Přišlo mi to celé tak nefér, že jsem se zapřísáhla, že už nikdy nikoho nebudu milovat, aby mě o něj vesmír nemohl zase připravit. Jenže ono to tak asi nemůže fungovat navždy. Člověk není stavěný na to, aby byl sám," vypráví Rosťa.

Před rokem pořádala Rostislava se svou firmou veletrh, na kterém potkala někoho, koho jí osud připletl do cesty ve správnou chvíli. "Tou dobou jsem už opravdu cítila potřebu být zase milována a někomu všechnu svou nahromaděnou lásku také věnovat. Na našem veletrhu jsem potkala kluka, který roznášel šampaňské. Jmenoval se Xuan a v té době mu bylo 29 let. Najednou bylo vše tak samozřejmé a já cítila, že jsem potkala někoho, koho chci potkávat i v budoucnu. Jen tu byl háček. Xuan byl téměř o 30 let mladší," pokračuje.

Mladšího milence jí samozřejmě začali ihned všichni z jejího okolí vymlouvat. "Už mě rozčilovalo, jak mě všichni z mého okolí začali zásobovat nevyžádanými radami. Většina z mých přátel mi neustále opakovala, že mě Xuan chce jen využít, že ví, že mám hodně peněz a že se zkrátka chytl příležitosti a jakmile získá, co chtěl, odkopne mě jako kus hadru. Říkala jsem jim, ať už přestanou, že je to můj život a že chci být také konečně šťastná a milovaná. S mnoha přáteli jsem se kvůli Xuanovi přestala stýkat," smutně podotýká Rostislava.

Movitá podnikatelka si však s nevolí svých přátel a známých nedělá starosti a má pro ně jasný vzkaz. "Když jsme šli na první rande, Xuan nevěděl, že jsem majitelka firmy, pro kterou zajišťoval catering. Myslel si, že jsem se byla na veletrhu jen podívat. O tom, že firmu vlastním, jsem mu řekla až později. Nejsem přece hloupá. Na první rande mě navíc pozval on, aniž by tušil, k čemu kromě mého srdce získá přístup," vysvětluje trochu rozhořčeně.

Podnikatelka, které už táhne na šedesát, a jejíž kamarádky už se pomalu stávají babičkami, si ale svůj "mladý románek" neuvěřitelně užívá. "S Xuanem dávno nejsme jen obyčejní milenci. Jsme pár se vším všudy. Žijeme spolu, máme společný účet, na domácnosti se podílíme společně, plánujeme budoucnost a máme bohatý sexuální život, který iniciuje především Xuan. Myslím, že kdyby mě nemiloval a kdybych ho nepřitahovala, nic z toho by nebylo možné," dodává na závěr Rostislava, která se rozhodla Xuana ve své firmě i zaměstnat jako vedoucího produkce. (Čtenářka si přála zůstat v anonymitě, a proto byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

A co si myslíte vy? Mají přátelé právo motat se do vztahu Rostislavy a Xuana? A chopil se Xuan jen příležitosti, nebo Rosťu doopravdy miluje?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Rostislavou

Další zajímavé články