Vztahy

Dana (38): Moje nejlepší kamarádka mi vzala manžela. Teď mi chce vzít i děti

Dana je zoufalá

autor

Tereza Hromádková

04. září 2022

 
FOTO / Depositphotos
Dana a David žili v poklidném manželství, ve kterém nic nenasvědčovalo tomu, že by měl přijít jeho konec. Pak se ale David zapletl s kamarádkou své ženy a vše tím zničil. Z počáteční dohody navíc ustoupil a nyní chce do péče i děti. Dana je na dně.
Reklama

Když chodil nejmladší syn paní Dany do školky, začala se přátelit s maminkou jednoho z jeho kamarádů. "Olinka byla mnohem mladší než já. Já měla Adámka ve třiceti, ona svého syna ve dvaceti. Byl mezi námi tudíž velký věkový rozdíl, ale skvěle jsme si rozuměly i my, i naše děti," začíná vyprávět paní Dana. Jenže během docházky v mateřské škole toto přátelství přerostlo v nenávist, protože Olga byla svobodná matka a svého nového partnera si vybrala velice nevhodně. Stal se jím manžel paní Dany.

"Ani nevím, jak se to stalo. Viděli se pouze jednou na dílničkách ve školce, kde jsme se bavili všichni společně o dětech a jak se spolu hezky kamarádí. Pak k nám začal Olgy syn chodit na návštěvy a manžel někdy vozil našeho syna naopak k nim. Asi se to stalo tou dobou, kdy jsem si myslela, že David jen vozí našeho Adámka ke kamarádovi. A on tam mezitím randil s mojí kamarádkou," popisuje Dana.

Paní Dana už měla bohužel podobnou zkušenost z předchozího vztahu, ve kterém dlouho partnerovi nevěry omlouvala a věřila, že se změní, že poměr ukončí a že bude všechno jako dřív. "Tenkrát jsem bohužel odešla ze vztahu pozdě. Zdrcená, ponížená a psychicky úplně na dně. To jsem si tentokrát nemohla dovolit. Mám dvě děti, které jsem chtěla před manželovou nevěrou i mým psychickým stavem uchránit. Proto jsem podala žádost o rozvod," vysvětluje maminka dvou dětí.

Manžel paní Dany nejprve nechtěl o rozvodu ani slyšet, chtěl se k Daně vrátit a omluvit se jí, ale ona měla na nevěru jasný názor. "Nakonec jsme se skutečně rozvedli, David se nastěhoval k Olze, ale dohodli jsme se, že děti si nechám já, protože on je ten, který to celé zničil. Každý druhý víkend si je bral a všichni si to užili, ale víc jsem mu je dávat nechtěla," popisuje paní Dana situaci, která nějakou dobu fungovala.

Jenže Olga si to po pár měsících rozmyslela. "Náš Adámek byl na jejího Tomíka (Olgy syn, pozn. red.) naštvaný a ve školce se s ním nechtěl bavit. Olga si ale brzy uvědomila, že přichází o nejlepšího kamaráda, a tak začala Davida nabádat k tomu, aby si řekl o děti do střídavé péče. Nejprve nechtěl rušit naši dohodu, ale nakonec podlehl a žádost skutečně podal," vypráví Dana.

V tu chvíli se paní Daně zhroutil svět. "Zatím nevím, jak to dopadne. Já s tím zásadně nesouhlasím. Žila jsem ve spokojeném manželství se svými dětmi a mužem po boku a najednou mám kvůli nějaké jiné ženě přijít o všechno? Kvůli tomu, že můj manžel neudržel natažené kalhoty? Doufám, že soud bude stát na mé straně a děti nechá v péči mě. Děti ani k nové mamince nechtějí. Nejstaršímu synovi je 10 let, ale Adámkovi bude teprve osm," uzavírá příběh Dana. (Čtenářka si přála zůstat v anonymitě, a proto byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

Rozvrátili byste kvůli jedné nevěře rodinu? Neměla si paní Dana zkusit s manželem nejdříve raději promluvit? Třeba by předešla situaci, ve které teď s dětmi je.

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Danou

Další zajímavé články