Slanina samozřejmě obsahuje tuk, ale nachází se v ní také vitamíny A, D, E i karoten a pomáhá posilovat obranyschopnost těla. Je výborná, ale samozřejmě škodlivá, když se s ní budete cpát každý den ve velkém množství. Víte ale, že slaninu můžete využít ve svůj prospěch, pokud ji umíte správně použít? Na světlo světa se vynořují další prospěšné účinky slaniny, které změní váš názor na oblíbenou pochoutku.
Slanina léčí klouby
Nakrájejte slaninu na dlouhé plátky. Oviňte plátkem postižený kloub a následně ovažte obvazem. Nechte působit celou noc. Léčbu opakujte sedm nocí. Uleví se vám. Pozor, pokud jsou bolesti revmatického původu, namočte slaninu do francovky nebo do octa po dobu alespoň 6 hodin a pak použijte.
Použijte ji na tvrdé a popraskané paty
Připravte si citron a slaninu. Citron překrojte po délce a vydlabejte dužinu. Zbylou kůru vystelte tenkými plátky slaniny, přitlačte na paty a navlékněte na noc staré tlusté ponožky.
Slanina je výborná i jako lék
Ovšem pozor na denní dávku, která by měla být kolem 20 gramů. Toto množství slaniny byste měli konzumovat pravidelně ráno po jídle nebo večer před spaním. V této dávce se totiž nachází arachidonová kyselina (nenasycená mastná kyselina), která brání rozvoji aterosklerózy a normalizuje metabolismus cholesterolu v těle. Díky tomu se cholesterol neusazuje na stěnách cév a vylučuje se z těla ven stolicí. To docílíte jen malým kouskem kvalitní slaniny denně!
Pomáhá i na srdce i mozek
Slanina příznivě ovlivňuje srdce díky obsahu omega-3 mastných kyselin. Také v ní najdeme cholin, což je látka, která chrání mozek před poškozením a chorobami. Pokud ji tedy budeme konzumovat s rozumem, pak slanina pomáhá léčit srdce i další orgány.