Jídlo

Teplé kaše. To je snídaňový trend, který se stále těší oblibě

Začít den s něčím teplým v žaludku, je skvělé nejen pro vaše zažívání

autor

Natálie Sováková

14. června 2020

 
FOTO / jumpstory.com
Jáhlová, pohanková, čiroková, rýžová a mnohé další. Teplé kaše se těší stále větší oblibě a lidé je zkouší na všechny možné způsoby. Pokud patříte mezi ty, které kaším ještě nepropadli, měli byste to co nejdříve napravit.
Reklama

Začít den s něčím teplým v žaludku, je totiž skvělé nejen pro vaše zažívání. Dokonalá chuť perfektní snídaně je pak navíc příjemný způsob, jak začít nový den.

Ať už volíte kaše instantní, které jen přelijete horkou vodou, nebo kaše, které si sami připravíte, rozhodně dbejte na původ surovin. Ty nejkvalitnější, které nejen že obsahují maximální množství vitamínů a minerálů v dobře vstřebatelné podobě pro vaše tělo, ale navíc byly vyprodukovány v souladu s přírodou, najdete v obchodech pod zkratkou bio. Spolehlivě je poznáte podle označení logem biolistu a biozebry.

Pohanková kaše s jogurtem a borůvkami

  • 1 hrnek pohanky
  • 2 hrnky mléka
  • med na oslazení
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • hrst borůvek
  • oříšky na posypání

Pohanku uvařte v mléce za stálého míchání zhruba 25 minut do změknutí. Vzniklou kaši doslaďte medem případně sirupem. Kaši přendejte do misky, zakápněte jogurtem a přidejte borůvky a oříšky. Fantazii se meze nekladnou, můžete přidat další a další ovoce.

Ovesná kaše s borůvkami a malinami

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 hrnky mléka (nebo vody)
  • hrst borůvek
  • hrst malin
  • třtinový cukr na oslazení (nebo med, sirup)

Ovesné vločky uvařte v mléce či vodě. Postačí zhruba 10 minut, dejte však pozor, aby se nepřipalovaly. Podle potřeby přidávejte tekutinu. Kaši oslaďte třtinovým cukrem nebo medem dle libosti a přendejte do misky. Přidejte borůvky a maliny. Kromě toho můžete přidat oříšky nebo semínka.

Další zajímavé články