Kultura a styl

Horoskop na tento týden: Berani, nedělejte životní rozhodnutí. Lvi, zjistíte, kdo jsou skuteční přátelé. Ryby, čekejte podraz v rodině

Připravte se na změny, které s sebou nese týden od 9. 5. do 15. 5. 2022

autor

Tereza Hromádková

11. května 2022

 
FOTO / Unsplash/ Depositphotos
Zatímco minulý týden jsme snili o lepším životě, tento týden nás vybízí, abychom přestali snít a začali bojovat za to, po čem toužíme. Každý z nás je pánem svého osudu a tento týden přichází proto, aby nám to připomněl.
Reklama

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Tento týden si raději dávejte pozor na to, co říkáte. Jelikož Merkur odchází z vaší komunikační zóny, nedělejte tento týden žádná ukvapená nebo zásadní životní rozhodnutí. Je totiž možné, že byste jednali spíš ukvapeně než logicky. Naštěstí však budete mít několik dalších týdnů štěstí na správná rozhodnutí, jakmile Jupiter vstoupí do vašeho znamení. Jděte proto za novými příležitostmi s důvěrou a optimismem, ovšem nezapomeňte si vše důkladně promyslet. Obzvlášť pokud se jedná o vaši finanční situaci. 

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Tento týden odchází Merkur z vaší hodnotové zóny, proto si dejte velký pozor na peníze, které dokonce mohou dorazit později, než jste očekávali. Utrácejte je proto moudře a s rozmyslem. Možná vás to i povzbudí k tomu, abyste přehodnotili svá rozhodnutí a ujasnili si, co a kdo si zaslouží váš čas, energii a peníze. Příštích pár týdnů, kdy Jupiter vstoupí do Berana, pro vás však bude zásadních v oblasti uzdravení. Opustíte své staré strachy a najdete důvěru v nejhlubší části sebe sama. Díky tomu budou moci vaše sny a představy ožít. Pozor ale na nedělní zatmění Měsíce, které může přinést nečekaný rozchod nebo vážnou partnerskou hádku.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Tento týden pro vás nejspíš začal trochu drsně. Jak vaše vládnoucí planeta odchází z vašeho znamení, vytváří to vážné drama, kvůli čemuž není dobrý nápad potkávat nové lidi. Mohli byste totiž vzbudit špatný první dojem. Naštěstí se jedná jen o tento týden, proto veškeré schůzky odložte raději na později. Jakmile však vstoupí Jupiter do Berana a do vaší zóny přátelství, vše se obrátí. Nedělní zatmění Měsíce může přinést drobnější i vážná zranění, proto raději tento den nic neriskujte a zůstaňte v klidu doma.

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Tento týden držte svá tajemství i tajemství ostatních lidí pod pokličkou. Jakékoliv zapletení do drobných klepů nebo prozrazení tajemství vás může dlouho pronásledovat. A to nejen v osobním životě, ale i v tom pracovním. V příštích týdnech totiž můžete čekat růst v oblasti kariéry, což by mohl únik nějakého tajemství hodně nepříjemně ovlivnit. Pokud to dokážete, můžete se připravit na to, že si vás začnou ostatní kolegové více všímat a dokonce se můžete dočkat i povýšení nebo zvýšení platu.

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Tento týden zjistíte, kdo jsou vaši skuteční přátelé a kdo se tak jen tváří. Nebude to nic příjemného, ale během týdne poznáte, že má určitá osoba dvě tváře: jednu pro vás, která se usmívá a druhou pro ostatní, která o vás šíří drby. Poté, co Jupiter vstoupí do Berana však můžete dramatům uniknout a zažít nějaké dobrodružství. Budete mít jedinečné příležitosti cestovat, studovat a poznávat nové lidi ze všech oblastí života. Udržujte svou mysl otevřenou všem věcem, a to včetně těch nejbláznivějších nápadů.

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Dávejte si velký pozor na to, co tento týden řeknete v práci. Říct nevhodnou věc nesprávné osobě vás může tento týden stát i místo. Jakmile vstoupí Jupiter do Berana, můžete se dočkat i duchovního probuzení. Skryté pravdy konečně začnou vyplouvat na povrch a vytvoří duchovní znovuzrození, které vás navede na správnou cestu a ukáže vám, co v životě opravdu potřebujete.

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Tento týden by mohl přinést vážnou existenční krizi. Vyjdou najevo nové informace, díky kterým možná přehodnotíte svou celkovou filozofii. I když můžete tento týden zažívat určitý vnitřní diskomfort, rozhodně to nebude mít vliv na vaše vztahy. V této oblasti jste na tom nikdy nebyli lépe. Je to dokonce ideální čas posunout váš partnerský vztah o trochu dál - sestěhování, žádost o ruku nebo společně strávený víkend může být skvělým řešením.

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Následující týden pro vás může být nepříjemný, jelikož vyjdou na povrch určitá tajemství a skryté informace. To může změnit váš náhled na svět k horšímu, ale i k lepšímu. Záleží, na jaké straně barikády se nacházíte. Nedělní zatmění Měsíce může mít vliv na určení vlastní identity. Zaměřte se na člověka, kterým chcete být a pečujte o něj s láskou a úctou. Dávejte si také pozor na své zdraví a soustřeďte se na vytvoření zdravějšího životního stylu.

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Máte-li před sebou uzavření určité dohody nebo podepsání důležité smlouvy, odložte to raději o týden. Pozorně smlouvy prozkoumejte, jestli se v nich neskrývá něco, co vašemu oku napoprvé uniklo. Druhá strana může mít tendence vás oklamat a nejednat férově. Tento týden pro vás proto může být emocionálně velmi vyčerpávající, proto se o víkendu soustřeďte především sami na sebe a čas věnujte odpočinku.

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Vše vám bude hrát tento týden do karet, milý Kozorohu! I když vás čeká trochu více organizování, protože věci mají tendence se trochu zamotávat, proplujete jimi se vztyčenou vlajkou. Může pro vás být trochu obtížné soustředit se na důležité úkoly, proto se tento týden vyhněte všemu, co se dá odložit. Tento týden je však ideální dobou na návštěvu rodinných příslušníků, změnu práce, přeměnu vašeho domova, nebo i koupi nového. Jupiter vám dává sebevědomí a schopnost se správně rozhodovat.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Co se týká pracovního života, nebude tento týden zrovna příjemným. Budete mít problém přicházet s novými nápady a většina aktivit vás začne velmi brzy nudit a otravovat. Vaše kreativita bude tento týden na bodu mrazu. Dokonce můžete začít pociťovat pracovní vyhoření a začít si myslet, že je čas na změnu práce. S důležitými rozhodnutími však počkejte až na příští týden, který bude ve znamení učení se nových dovedností.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

V osobním životě to tento týden bude trochu skřípat. Zvlášť pokud máte problémy s některými členy domácnosti a snažíte se hledat způsoby, jak spolu vycházet, aniž byste museli úplně omezit styky. Co se ale týče finanční stránky, můžete se několik dalších týdnů těšit z hojnosti. Ať už v podobě výhry, nálezu, zvýšení platu nebo povýšení. Tyto peníze pak použijte k investici do své budoucnosti.

Zdroj: horoscope.com, elle.com.

Další zajímavé články