Téma
olej

Houby nejsou vždy slizké a gumové. Takové jsou jen v případě, že je děláte špatně

Slizké a gumové houby jsou jen špatně udělané

Jitka Wolfová

Zmrazením prodloužíte trvanlivost většiny potravin. Vyhýbat se nemusíte ani vejcím nebo sýru

Možnost mrazení vás u některých potravin možná překvapí

Jitka Wolfová

Domácí majonéza dodá vašemu bramborovému salátu tu správnou chuť. Syrová vejce v ní nehledejte

Majonézu si můžete vyrobit i doma, a to jak s vejci tak bez nich!

Jitka Wolfová

Požáry z nedbalosti hrozí v kuchyni hlavně o Vánocích. Na co si dát pozor a jak požár případně řešit

Kuchyně je s blížícími se Vánocemi hojně využívanou místností

Kateřina Korňová

Rozdíl mezi světlou a tmavou jíškou je zásadní. Jedna vaše jídlo ochutí, druhá zahustí

I něco tak obyčejného, jako je jíška, se dá pokazit

Kateřina Korňová

Potraviny dokáží s naším tělem doslova zázraky. Ovlivňují zdraví víc, než si myslíte

Hřebíčkový olej působí antisepticky a ulevuje od bolesti

Erika Tomanová

Při falšování potravin jsou nepoctivci stále vynalézavější. Kdy byste měli zpozornět, abyste nenaletěli

K nejčastěji falšovaným potravinám patří olivový olej

Erika Tomanová

Dýňový olej pozitivně ovlivňuje mentální zdraví a výrazně zlepšuje kvalitu vlasů a pokožky

Je prokázáno, že velmi pozitivně ovlivňuje mentální zdraví, zdraví srdce a prostaty a v neposlední řadě výrazně zlepšuje kvalitu vlasů a pokožky

Klára Sanders

Transmastné kyseliny v potravinách škodí zdraví. Některé studie naznačují i podíl na rozvoji diabetu druhého typu

Nezdravé tuky vznikají například při smažení, kdy se oleje zahřívají na vysokou teplotu

Klára Sanders
Další články
Reklama