Tipy a triky

Parádní sváteční jednohubky, které zvládnete připravit za pár minut. Snadnější už to být nemůže

Když člověk neví, kam dřív skočit, rychlý recept ho potěší

autor

Kristýna Maxová

28. prosince 2021

 
FOTO / Rio Mare
Vánoce, Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“.
Reklama

Pikantní kanapky s tuňákovým krémem

Snadno vytvoříte nejrůznější variace, stačí sáhnout po lososovém krému, slunečnicová semínka doplnit opraženými dýňovými semínky či jinými oblíbenými ořechy, které stačí najemno nasekat. Namísto ostré feferonky lze použít sušená rajčata, pórek, cibulku, stejně tak ve výběru pečiva se meze nekladou.

Slané krekry s tuňákovým paté a olivami

Opět jednoduchý recept, který lze obměňovat zcela dle fantazie. Pokud namísto paté s olivami preferujete variantu rybího krému s citronovou šťávou, pak stačí dozdobit plátkem citronu a snítkou petrželky. Milovníci výraznějších chutí ocení verzi s feferonkou, na dozdobení stačí kousek papričky, čerstvé či naložené. Křupavé krekry není problém mít doma vždy v rezervě, ideálně více druhů, takže tyhle chuťovky jsou další sázkou na jistotu. Pokud namísto krekrů sáhnete po opečené bagetce, budete sami překvapeni, jak lahodná kombinace vznikne.

Kanapky s paté z růžového lososa

Na zprudka opečené plátky bagetky vrstvíme směs vytvořenou z najemno nasekané cibulky, promíchané s dužinou z pomeranče, trochou nastrouhané pomerančové kůry, kapkou olivového oleje, to vše dochuceno solí a pepřem. Poté zdobíme kopečkem lososového paté a navrch snítkou kopru.

Mini wrapy s paté z růžového lososa

Pokud máte přeci jen chvilku času, pak vyzkoušejte tuto inspiraci na mini wrapy – rozhodně uděláte dojem a s trochou fantazie si vystačíte i s tím, co dům dá. Nicméně základní recept zní: připravte si 2 tenké placky, na které rozložíte plátky ementálu, případně jiného oblíbeného sýru, na ně poklaďte chřestové výhonky, ale mohou být též oblíbené klíčky, nadrobno nasekaný pórek, barevnou papriku, olivy, sušená rajčata apod. a naneste paté z lososa. Rozetřete do tenké rovnoměrné vrstvy a posypte nasekanými mandlemi. Placky zarolujte, krájejte na tenká kolečka, která propíchněte párátkem, aby držela pěkně pohromadě.

Zdroj: TZ RioMare, taste.com.

Další zajímavé články