Vztahy

Marcela (48): Celý život jsem mu trpěla milenky. Teď jsem zjistila, že má s jednou dítě. Je to nejlepší kamarádka mé dcery

Přečtěte si příběh paní Marcely, která odhalila manželovo velké tajemství

autor

Jitka Wolfová

23. dubna 2022

 
FOTO / Unsplash
Někdy se dostaneme do absurdních situací, které nás mohou buď zlomit, nebo nám nezbyde, než je přijmout a později se jim zasmát. Paní Marcela vždycky věděla, že má její muž milenky, ale protože doma jinak skvěle fungoval, trpěla mu je. Jednoho dne však zjistila, že má nemanželské dítě. A co víc, že ho moc dobře zná.
Reklama

Jako z grotesky se může zdát příběh paní Marcely, která je téměř dvacet let vdaná za svého manžela, kterému trpěla jednu nevěru za druhou. Osud jí pak přivedl do vskutku nepříjemné situace, když zjistila, že má její muž i nemanželské dítě. "Radim byl vždycky záletník. Poznali jsme se, když mi bylo dvacet osm a vím, že přede mnou měl nespočet holek. Jenže vždycky tvrdil, že já jsem jiná, že se mnou chce být do konce života. Asi byl holt moc dobrá partie, že jsem mu na všechno skočila a bláznivě se do něj zamilovala," začíná vyprávět Marcela.

Když bylo Marcele třicet dva let, narodila se jí dcera Adélka. "Když se narodila Áďa, samozřejmě chvíli trvalo, než jsem dovolila manželovi opět nějaké intimnosti. Měla jsem těžký porod a trvalo asi dva měsíce, než mě přestalo všechno uvnitř bolet," vypráví Marcela. Tou dobou si ale všimla, že manžel začal chodit později domů a přestal po ní vyžadovat sex, i když se předtím dal jen nesnadno odbýt. "Uvědomila jsem si, že jsme do toho spadli znovu. Že manželovi začal chybět sex, ženská přítomnost a ten pocit, když s někým jste poprvé. Nikdy mi to nepřiznal, ale já to věděla. Bylo to od něj hnusné. Tím spíš, že jsem byla po porodu a poté znovu těhotná."

"Jenže jsem ho měla ráda, doma fungoval tak, jak měl. Akorát jsme už měli sex jen velmi výjimečně. Což ovšem u rodičů dvou malých dětí nevidím jako něco zvláštního," pokračuje paní Marcela. "Navíc jsem věděla, že holkám nemůžu vzít tátu. Nebyl pro to vlastně z jejich pohledu ani žádný důvod. Manžel ke mě byl milý, pozorný, povídali jsme si každý večer a smáli se. Jen jsem věděla, že nejsem jediná. Ale nějak jsem si na to časem zvykla a kvůli holkám se nutila věřit, že to není pravda."

"Když bylo Adélce třináct, začala se hodně kamarádit se sousedovic Aničkou. Byla u nás často na návštěvě, holky spolu chodily ven a nemohly být jedna bez druhé," pokračuje paní Marcela. "Jednou jsem potřebovala zaplatit gauč, který jsem objednávala a u sebe na účtu jsem neměla dost peněz, tak jsem poprosila manžela, aby mi poslal údaje do svého bankovnictví, že to zaplatím od něj. Jen ze zvědavosti jsem projela poslední platby a vůbec jsem nechápala, proč poslal mamince Aničky deset tisíc korun. Podívala jsem se tedy do historie a zjistila jsem, že jí stejnou částku posílá každý měsíc."

Večer se tedy rozhodla vše s manželem probrat. "Bylo mi to hodně nepříjemné, vůbec přiznat, že jsem zkoumala jeho účet, ale nebylo to záměrné a přišla jsem na to vlastně náhodou. Manžel si uvědomil, že mi heslo poslal vlastně dobrovolně. Asi si neuvědomil, že tam ten trvalý příkaz má a že bych mohla něco zjistit. Nicméně přiznal, že je Anička jeho dcera, ale že se s její maminkou dohodli, že jí to neřeknou. Platí jí každý měsíc deset tisíc, aby vyšla a občas jí přispěje i na dovolenou a další extra výdaje. Manžel má dobrou práci, takže naší rodině to nijak neubírá. Byl to pro mě ale šok a nevěděla jsem, jak se s tím vyrovnám," vypráví Marcela.

"Později večer jsem nad tím přemýšlela a víc než to, že se to stalo, mi vadilo, že to oba vydrželi třináct let tajit. Že je celá situace absurdní, že je vlastně jeho dcera, která neví, že je jeho dcera, nejlepší kamarádkou Adélky, která rovněž nic neví. A do teď jsem to nevěděla ani já," pokračuje Marcela. "Jenže co jsem měla dělat? Zkazit si jinak skvělé fungující manželství, zničit dceři kamarádský vztah, představy o tátovi, rozhněvat Aničku, jejíž "strejda" je vlastně její otec? Způsobila bych tím jen samé problémy všude kolem sebe," pokračuje Marcela. Proto se rozhodla o celé situaci pomlčet, ale dala manželovi ultimátum, že už mu nestrpí ani jednu milenku.

"Manželova dcera Anička je moc hodná, příjemná a s dcerou jsou skvělé kamarádky. Nebudu jim oběma kazit život a ušetřím je informace, že jsou vlastně sestry. Možná jim to po domluvě s Aničky maminkou řekneme někdy později, až budeme všechny schopné se tomu zasmát," uzavírá příběh Marcela.

Co si o celé situaci myslíte vy? Neměla Marcela vyhodit manžela a trvat na odhalení pravdy? Celé je to přece jeho vina. Nebo se zachovala správně?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Marcelou.

Další zajímavé články