Tipy a triky

S plným dekoltem na trojúhelníkové plavky zapomeňte. Větší bříško zakryjí výrazné vzory

Každé postavě svědčí jiné střihy i barvy

autor

Jitka Wolfová

07. července 2022

 
FOTO / Pexels
Nemůžete se dočkat toho, až u moře skočíte do vln, anebo jen do blízkého bazénu? Tak to jistě už přemýšlíte nad tím, které plavky si letos pořídíte. Pro každý typ postavy se však hodí jiné plavky, které zvýrazní (nebo naopak zakryjí) určité partie, aby vaše postava vypadala dokonale a vy jste se mohla cítit co nejlépe.
Reklama

A to je to, o co tu hlavně jde: cítit se pohodlně a krásně. Sama pro sebe. Stejně jako u jakéhokoliv jiného oblečení, i plavky můžete sehnat v nespočtu různých vzorů, střihů a materiálů, přičemž každý z nich sedí jiné postavě. Nejdůležitější ovšem je, abyste se ve svých plavkách cítila dobře. Máme pro vás dnes několik tipů, jak si vybrat skvělé plavky, ať už máte malá či velká prsa, úzké či široké boky, jste nízká či vysoká, světlá či snědá.

Postava ve tvaru hrušky

Pokud máte postavu ve tvaru hrušky, pyšníte se kulatým větším zadečkem a menším poprsím - zkrátka stejně jako hruška. Dříve byla tato postava brána jako nesouměrná, ovšem dnes již větší zadečky vyzdvihujeme, proto není za co se stydět. Vzpomeňte si na Beyoncé, Kim Kardashian nebo JLo. S takovým typem postavy se zaměřte na plavky, které zvýrazní vaši horní polovinu těla, čímž dojde k optickému zvětšení poprsí a vytvoření větší souměrnosti. Můžete si pořídit vrchní díl se zajímavým vzorem, krajkou či dechberoucím výstřihem. Spodní díl plavek s vysokým střihem prodlužuje nohy a opticky zvýrazňuje pas.

Plný dekolt

Pokud si kupujete podprsenku s košíčky E a více, jsou pro vás vhodné plavky s podporou vrchního dílu plavek. Bez kostic tudíž ani ránu. Vaše poprsí potřebuje být podepřeno, nadzvednuto a pevně drženo na svém místě. A to platí jak u nákupu podprsenky, tak u plavek. Při nákupu horního dílu plavek hledejte takové, které se dodávají v podprsenkových velikostech, nikoliv ve velikostech oblečení, jako je S, M nebo L. Důležitá jsou i ramínka - měla by být nastavitelná a široká, aby dokázala zátěž bez problému udržet.

Menší poprsí

Pokud nosíte košíčky s označením A nebo B, patříte do kategorie žen, jejichž dekolt se celoživotně těší dívčím rozměrům. Takové poprsí má jisté výhody, protože si může dovolit mnohem více střihů, materiálů i barev či vzorů. Můžete proto experimentovat s volánky, vzory, tvary, a to bez obav z nechtěného vypadnutí ňader mimo plavky. Pro optické zvětšení můžete použít plavky s vycpávkami či plavky s push-up efektem. Menší poprsí však bez problému zvládne i klasické "trojúhelníčky", které nikdy nevyjdou z módy. Pro tento typ poprsí fungují i bandeau plavky, díky kterým se navíc nemusíte obávat neopáleným místům na hrudi. Ovšem já sama mám "déčka" a když seženete dobrý tvar a správnou velikost, fungují i na větším poprsí.

Atletická postava

Pro ženy, které příliš neoplývají křivkami a mají spíš atletickou svalnatou postavu, se skvěle hodí luxusní sportovní pavky s jemnými detaily, jako je například neonové lemování. Pro vytvoření více křivek hledejte plavky s pásky, šňůrkami kolem břicha, strategicky umístěnými otvory či volánky. Vyšší střih spodního dílu plavek opticky vytváří siluetu přesýpacích hodin.

Větší bříško

Pro ženy po porodu nebo i ostatní, kterým se tuk ukládá v oblasti břicha, se nejlépe hodí plavky, které tuto oblast zakrývají. Dokonce můžete sehnat plavky, které mají zeštíhlující efekt podobně jako spodní prádlo se stejným efektem. Bříško skvěle zakryje nařasená zvrásněná látka a výrazné vzory odvedou pozornost.

Plné křivky

Plnoštíhlé ženy s velkým poprsím, tvarovanými boky i stehny by se měly zaměřit na značky, které se výrobou plavek pro plné tvary vyloženě zabývají. Je to lepší, než hledat nadměrné velikosti v klasických prodejnách, protože větší velikosti většinou nezohledňují smyslnost plné postavy. Plnějším tvarům sedí jasné barvy a výrazné potisky.

Zdroj: Autorský článek, další zdroje: popsugar.co.uk, travelfashiongirl.com.

Další zajímavé články