Téma
mrazák

Potraviny, které nepatří na mrazák. Nikdy a za žádných okolností

Mrazení potravin je skvělý způsob, jak je uchovat dlouho čerstvé

Natálie Sováková

Uchovávání potravinových zbytků má svá pravidla. Záleží na teplotě jídla, nádobě i zvoleném místě v ledničce

Při nedodržení pravidel riskujete zažívací potíže a znehodnocení jídla

Jitka Wolfová

Zapáchající lednice je zlým snem každé hospodyně. Pomoci může kávová sedlina i vanilkový extrakt

Někdy se při otevření line z chladničky nepříjemný odér

Jitka Wolfová

Každá potravina vydrží v mrazáku jinou dobu aneb Seznam nejčastěji mrazených jídel a doba jejich trvanlivosti

Mrazení potravin je skvělým způsobem, jak je zachovat déle čerstvé

Jitka Wolfová

Naučte se správně rozmrazovat špenát. A když si vyrobíte vlastní, bude to ještě snazší

Nevyužitý čerstvý špenát je na zmrazení jak dělaný

Jitka Wolfová

Rozmrazování mletého masa má svá pravidla. Jak postupovat, pokud máte pár minut, hodinu nebo celý den

Způsob rozmrazování se podepíše na výsledné chuti masa

Kateřina Korňová

Zmrazením prodloužíte trvanlivost většiny potravin. Vyhýbat se nemusíte ani vejcím nebo sýru

Možnost mrazení vás u některých potravin možná překvapí

Jitka Wolfová

Citrony vydrží čerstvé i měsíc, pokud budou mít správné podmínky. Když je zalijete, nezplesniví ani neztvrdnou

Citron prospívá zdraví, jeho kůra vánočnímu cukroví a moučníkům

Kateřina Korňová

Způsobů, jak skladovat chleba, je několik. Vyberte si ten nejvhodnější pro vás a už nikdy nevyhodíte jediný plátek

Chleba je základní potravinou, která ale často končí v koši

Kateřina Korňová

Správné uskladnění česneku je zásadní. Bez něj nečekejte, že vám bude mít toto přírodní antibiotikum ještě co nabídnout

Kdo si myslí, že česnek patří do lednice, ať raději už nic neříká

Kateřina Korňová

Jak správně skladovat a podávat sýry. Dodržujte několik základních pravidel

Správné skladování sýrů je trochu věda

Klára Sanders
Další články
Reklama